EVROPSKE IGRE: Feher i Erdelji među 32, Karakašević zaustavljen u prvom kolu

Takmičenje na prvim Evropskim igrama u Bakuu nije predugo trajalo za naše predstavnike u stonom tenisu. U ekipnom delu turnira boje Srbije branile su samo žene, dok smo u pojedinačnom delu imali predstavnike i u muškoj i u ženskoj kategoriji.

Ženska selekcija Srbije, u sastavu Erdelji, Feher i Todorović, u prvom kolu naletela je na favorizovanu ekipu Holandije, čije glavne igračice nose kinesko poreklo. Ulogu favorita, takmičarke Holandije opravdale su ubedljivom pobedom nad našim reprezentativkama.

Prvi susret bio je između Gabriele Feher i Li Jiao. Rezultatom 3:0 (11:9, 11:5, 12:10), holandska reprezentativka savladala je Feherovu za vodstvo Holandije od 1:0. U narednom meču snage su odmerile Anamaria Erdelji i Li Jie. Ovaj okršaj, kao i prvi, pripao je Holanđanki kineskog porekla, rezultatom 3:0 (12:10, 11:6, 11:8).

Jedini set koji su srpske reprezentativke uspele da osvoje, odigran je u meču dublova, gde su se Andrea Todorović i Gabriela Feher sastale sa Li Jiao i Britt Eerland. Sa 3:1 Holanđanke su stavile tačku na ovaj susret u prvom kolu. Rezultat po setovima bio je 12:10, 7:11, 12:10, 11:2.

Predstavnici Srbije u stonom tenisu, zajedno sa selektorima

Karakašević ”za dlaku”

S obzirom da je Aleksandar Karakašević jedini muški stonoteniser iz Srbije koji je doputovao u Baku, predstavnike u ekipnom delu turnira za muškarce, Srbija nije imala. Karakašević je svoju šansu tražio u pojedinačnom delu, gde je u prvom kolu naleteo na takmičara iz Slovenije, Yang Wanga.

Dvadesetogodišnji defanzivac sa slovenačkim pasošem u velikoj meri je namučio našeg asa, da bi na kraju uspeo da ga savlada, nakon dugog i iscrpljujućeg meča u 7 setova. Jedan od ključnih momenata ovog meča bio je poslednji poen trećeg seta, kada se Karakašević povredio. Nastavak meča za njega bio je sve teži i teži, pa je povreda jedan od ključnih razloga zašto nije uspeo da nadigra svog, skoro duplo mlađeg protivnika.

Da je Karakašević smogao snage da se plasira među 32, naredni protivnik bi mu bio Timo Boll, ali, Nemac je zbog trovanja hranom tokom ekipnog dela turnira odustao od daljeg takmičenja, samim tim i od pojedinačnog dela, pa bi Karakašević rundu od 32 prošao bez odigranog meča.

Feherova i Erdelji među 32

Pojedinačni deo turnira za naše predstavnice završio se u drugom kolu, odnosno, u rundi od 32. Lakši posao u prvom kolu imala je Anamaria Erdelji, koja je sa ekspresnih 4:0 nadigrala predstavnicu San Marina, Leticiju Giardi, po setovima 11:3, 11:4, 11:4, 12:10. Naredna rivalka našoj reprezentativki bila je mlada Nemica, Petrissa Solja, koja je sa 4:2 eliminisala predvodnicu naše reprezentacije.

Nešto teži posao, u odnosu na svoju saigračicu, imala je Gabriela Feher, kojoj je prva prepreka na turniru bila Poljakinja Katarzyna Grzybowska. Meč koji je obilovao rezultatskom neizvesnošću, na kraju je pripao Feherovoj, koja je sa 4:2 ostvarila plasman u narednu rundu (6:11, 11:8, 13:11, 11:8, 9:11, 11:8). Više od runde od 32, Feherova nije mogla. Zaustavljena je od strane austrijske predstavnice, Sofije Polcanove, sa ubedljivih 4:0 (11:3, 11:9, 11:7, 11:4).

Prolaz u ovu fazu takmičenja, prema rečima Gabriele Feher, za nju predstavlja odličan rezultat. Ona je napomenula da u protekle 3 godine nije učestvovala na ovako velikim takmičenjima, pa je za nju pobeda u prvom kolu veoma značajna.

Napiši komentar...