Još jedan PRO TOUR u rukama Xu Xina (FOTO i VIDEO)

Jedan od prvih ozbiljnijih testova nakon svetskog prvenstva, bio je Japan Open, na kome se našao veliki broj igrača sa vrha ITTF rang liste. Imena kao što su Ma Long, Xu Xin, Fan Zhendong, svakako su obećavala uzbudljivu i dramatičnu završnicu turnira. Ipak, najbolji je na kraju bio Xu Xin.

Turnir koji je u kalendaru ITTF-a obeležen kao turnir Super serije, okupio je najbolje igrače sveta. Japanski grad Kobe bio je domaćin ovog velikog takmičenja, gde je uz predvodnike kineske reprezentacije, nedostajao jedino Zhang Jike. Nedostajali su i neki od najboljih igrača Evrope, no, njihovo odsustvo nije toliko uticalo na kvalitet turnira.

Sjajnim partijama trojica Kineza našla su se u polufinalu, gde se uz njih, pomalo iznenađujuće, našao i mladi Japanac, Maharu Joshimura. Jedno od iznenađenja koje se može navesti, jeste eliminacija Ma Longa u osmini finala, od strane nerangiranog Shang Kuna iz Kine, koji se kasnije našao među 4 najboljih.

Xu Xin i Fan Zhendong su se u veoma neizvesnom meču borili za prolaz u finale. Nešto više koncentracije u ovom meču imao je Xu Xin, koji je svog mladog saigrača iz reprezentacije savladao sa 4:3 (11:7, 11:8, 3:11, 11:8, 3:11, 4:11, 11:8). Polufinalni susret u gornjem delu žreba, gde su se susreli Maharu Yoshimura i Shang Kun, bio je posebno dramatičan. Spektakularnim potezima u ovom meču, dva mlada stonotenisera pokazala su zašto su zasluženo u polufinalu, pri čemu su na tom putu savladali igrače kao što su Ma Long, Joo See Hyuk i tako dalje.

Rezultatom 4:3, mladi japanski stonoteniser uspeo je da, pred svojom publikom, obezbedi prolaz u finale, gde ga je čekao favorizovani Xu Xin. U finalnom meču publika je mogla da uživa u spektakularnim poenima, ali se nije videlo toliko rezultatske drame koliko u mečevima polufinala. Sa 4:1, Xu Xin je uspeo da u svoju kolekciju doda i trofej sa Japan Opena 2015. Rezultat po setovima bio je 9:11, 11:2, 14:12, 11:7, 11:7.

Finale: Xi Xin – Maharu Yoshimura

Napiši komentar...