Evropsko prvenstvo za mlade – Bratislava 2015 (VIDEO)

Mladi reprezentativci Srbije otputovali su na Evropsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Bratislavi. Prvog dana takmičenja, naši igrači su nastupali u svim timskim kategorijama, i zabeležili učinak od 3 pobeda i 4 poraza. 

Evropsko prvenstvo za mlade predstavlja jedno od najvećih iskušenja naših mladih reprezentativaca, za koje su se naporno pripremali na pripremama u Subotici. Iako na prvenstvo nisu otputovali naši najveći aduti za medalju, mladi igrači se nadaju da se i pored toga u Srbiju mogu vratiti sa nekim od odličija.

Prve su na borilišta izašle naše najmlađe predstavnice, kadetkinje. U svom meču grupne faze doživele su poraz rezultatom 3:2, od selekcije Španije, dok su kadeti bili bolji od Moldavije, istim rezultatom.

Sledeće su za sto izašle naše juniorke, koje su za protivnika imale favorizovanu selekciju Francuske, koja je bila neumoljiva i savladala naš tim sa 3:0. Sa druge strane, juniori Srbije su istim rezultatom bili bolji od svojih vršnjaka iz Bugarske.

Nakon neizvesnog meča i poraza od 3:2 od Španije, naše kadetkinje pokušale su da u drugom meču grupne faze poprave utisak, ali to nisu učinile. Šveđanke su, ispostavilo se, bile suviše jake za naše najmlađe predstavnice i savladale ih sa 3:1, dok su kadeti nakon pobede nad Moldavijom, doživeli poraz od Belgije rezultatom 3:1.

Poslednje su za Srbiju, što se tiče prvog dana takmičenja, nastupale juniorke, kojima je na crtu stala selekcija Estonije. Sjajnim partijama naše juniorke uspele su da poprave utisak nakon poraza od Francuske i tako zabeleže prvu pobedu na turniru, a slavile su rezultatom 3:1.

U subotu 11. jula, prvi će za sto naši kadeti, koji za protivnika imaju selekciju Nemačke.

SNIMCI MEČEVA / UŽIVO PRENOS
REZULTATI I RASPORED

Napiši komentar...