Novi Sad jedini predstavnik Srbije u Evropi

Vicešampionke Srbije, članice stonoteniskog kluba Novi Sad, biće jedine predstavnice Srbije na evropskoj sceni ove godine. Takmičiće se u ETTU Kupu, drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

Jedini predstavnik Srbije u Evropi ove sezone biće stonoteniski klub Novi Sad. Ekipa u pojačanom sastavu takmičiće se u Kupu Evrope, odnosno ETTU Kupu. U pitanju je drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje, a shodno koeficijentu sa svetske rang liste, članice novosadskog tima direktno su izborile plasman u treće kolo, to jest u osminu finala.

U top 16 fazi priključiće im se četiri pobednika grupne faze Kupa Evrope i četiri najslabije rangirana tima koja dolaze iz Lige šampiona. Tim iz Novog Sada je tako svrstan među 8 nosioca tog takmičenja. Još jedna u nizu dobrih vesti dolazi iz redova vicešampionskog tima, a to je dolazak jedne od najboljih igračica Srbije, Anete Maksuti, koja će predstavljati veliko pojačanje za ovu ekipu. Tako se Aneta priključila saigračici iz seniorske reprezentacije, Viktoriji Tružinski, sa kojom je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za juniorke u Maroku kada su slovile za najbolji evropski dubl.

Spisak ekipa
STK Novi Sad – Facebook

Napiši komentar...