Srbija bez medalje u ekipnom delu Evropskog prvenstva za mlade (FOTO i VIDEO)

Ekipni deo takmičenja na prvenstvu Evrope za mlade na samom je kraju. Već nakon nekoliko mečeva naših mladih selekcija, znalo se da će Srbija u tom delu turnira ostati bez odličija, pa su naši mladi reprezentativci pokušali da izbore što bolji krajnji plasman, nakon mečeva razigravanja.

Danijela Karkušova i Tijana Jokić (foto: ETTU)

Prvenstvo Evrope za mlade uveliko traje. Mečevi završnice ekipnog dela takmičenja, kao i mečevi razigravanja odigravaju se paralelno. Naši predstavnici se, nažalost, ne nalaze među najboljim ekipama na ovom turniru, jer su u svom pohodu ka medalji zaustavljeni već nakon mečeva grupne faze.

Naši kadeti takmičili su se u grupi D, zajedno sa Nemačkom, Moldavijom i Belgijom. Učinak od 1 pobede i 2 poraza nije bio dovoljan da se Srbija nađe u borbi za medalju, već su se naši kadeti borili za poziciju od 21. do 24. mesta. Nemci su u grupi D bili glavni favoriti, što su sa sve 3 pobede i dokazali, a našu selekciju savladali sa 3:0. Mladi reprezentativci Srbije doživeli su poraz i od Belgije sa 3:1, dok su jedinu pobedu ostvarili protiv Moldavije, rezultatom 3:2. U razigravanju Srbija je pretrpela još jedan poraz, ovog puta od Češke, sa 3:1. Poslednji ekipni meč, naši kadeti će odigrati protiv Ukrajne, u borbi za poziciju 23. Članovi kadetske reprezentacije su Dimitrije Levajac, Matija Jovičić, Pero Tepić i Bognar Bence.

Članovi kadetske reprezentacije (foto: ETTU)

Kadetkinje su svoje takmičenje započele u grupi C, gde su za protivnice imale Švedsku, Belgiju i Španiju. Prvi meč grupne faze naše kadetkinje odigrale su protiv Španije, i u vrlo neizvesnom meču izgubile sa 3:2, da bi u narednom okršaju doživele još jedan poraz, ovog puta od favorizovanih Šveđanki. U poslednjem kolu u grupi, Srbija je savladala Belgiju, u još jednom dramatičnom meču, rezultatom 3:2. Tim koji su činile Tijana Jokić, Radmila Tominjak i Danijela Karkušova, svoje takmičenje je završio među 16 najboljih, porazom od Francuske sa 3:0, a prethodno je, u meču Play-offa bio bolji od tima Holandije sa 3:0. Na kraju, Srbija je u ovom delu turnira zauzela poziciju 12.

Sa dve pobede i jednim porazom juniori su završili takmičenje u grupi I. Rumunija je sa 3:0 nadigrala naš sastav, dok su istim rezultatom naši predstavnici savladali Bugarsku i Jermeniju. U novoformiranoj grupi M, Turska je sa 3:1 bila bolja od naših juniora, da bi u narednom meču Portugal savladao Srbiju, sa 3:2. Meč razigravanja doneo je našoj reprezentaciji susret sa Luksemburgom, iz koga su izašli kao pobednici, rezultatom 3:0. Pobeda u narednom meču protiv Holandije donela bi konačnu poziciju 25, dok bi porazom naši juniori završili na 26. mestu. Sastav juniorske selekcije Srbije je sledeći: Nikola Marinković, Aleksa Gacev, Luka Jovičić, Nikola Grbić i Nikša Martinović.

Grupnu fazu takmičenja, juniorke Srbije završile su sa jednom pobedom i dva poraza. Jedini trijmuf naše juniorke su ostvarile protiv selekcije Estonije, rezultatom 3:1, dok su Francuska i Mađarska nadigrale naš sastav sa 3:0, odnosno, 3:1. Meč Play-offa Srbija je izgubila od Ukrajne, da bi u meču razigravanja naša reprezentacija slavila protiv Portugala, rezultatom 3:0. Do kraja ekipnog dela turnira naše juniorke doživele su poraz od Češke i pobedu nad Slovenijom, tako da su takmičenje okončale na 19. poziciji.

Našim reprezentativcima sledi takmičenje u pojedinačnoj i dubl konkurenciji.

Uživo prenos, kao i snimke svih mečeva koji su bili uživo prenošeni, možete pogledati OVDE, dok su rezultati, kao i žreb turnira dostupni na OVOM linku.

One thought on “Srbija bez medalje u ekipnom delu Evropskog prvenstva za mlade (FOTO i VIDEO)

Napiši komentar...