BULGARIA OPEN: Polufinale za dubl Karakašević-Jevtović (FOTO) (VIDEO)

Bulgaria Open, Challenge turnir koji se nalazi u kalendaru ITTF-a održan je u periodu od 19. do 23. avgusta u bugarskom gradu Panađurištu. Srbiju je predstavljalo četiri igrača, koji su uzeli učešće u pojedinačnoj i dubl konkurenciji, od kojih su Karakašević i Jevtović uspeli da se domognu polufinala.

Među učesnicima turnira našao se veliki broj igrača iz Azije, koji su važili za apsolutne favorite na turniru, i predstavljali su najveće prepreke za igrače sa starog kontinenta. Svoj pohod ka što boljem plasmanu u pojedinačnom delu, Bojan Crepulja i Dragan Subotić počeli su mečevima grupne faze, dok su Aleksandar Karakašević i Marko Jevtović bili pošteđeni tih mečeva.

Dragan Subotić je na izvanredan način savladao svoja dva protivnika u kvalifikacionoj grupi, dok je nad trećim ostvario pobedu bez borbe, dok je Bojan Crepulja grupu prošao kao drugoplasirani, uz pobedu i poraz. Na glavnoj tabli, našla su se 32 najbolja igrača turnira, među kojima su bili svi reprezentativci Srbije.

Bojan Crepulja nije uspeo da savlada svog prvog rivala u rundi od 32. Doživeo je poraz od Šveđanina Viktora Brodda rezultatom 4:2, dok su ostali predstavnici naše zemlje ostvarili plasman među 16 najboljih. Upravo Viktor Brodd, i u sledećem kolu je naleteo na protivnika iz Srbije, ali, ovog puta nije uspeo da trijmufuje. Njegov protivnik bio je naš najiskusniji predstavnik, Aleksandar Karakašević, koji ga je eliminisao bez izgubljenog seta.

Sa druge strane, Marko Jevtović i Dragan Subotić bili su zaustavljeni u rundi od 16 najboljih. Kasper Sternberg bio je bolji od Jevtovića, dok je Subotića eliminisao Kenta Matsudaira. Činilo se da će Aleksandar Karakašević nakon dugo vremena osvojiti odličije u pojedinačnom delu na nekom svetskom turniru, ali mu se u četvrtfinalu našao upravo mladi Matsudaira, koji ga je, ipak, savladao, rezultatom 4:2.

Jedan mladi i jedan iskusni dubl iz Srbije našli su se među 16 najboljih u toj konkurenciji, i uspešno prebrodili prvi meč u tom delu. Sjajnom igrom, dubl koji su činili Aleksandar Karakašević i Marko Jevtović prebrodio je četvrtfinalni meč i uspeo da se plasira u polufinale, dok su mlađi reprezentativci zastali na korak od istog.

Eonrae Cho i Donghyun Kim bili su rivali Subotića i Crepulje u četvrtfinalu, a zatim i našem iskusnom paru u borbi za finale. Ipak, finale je bio prevelik zalogaj za reprezentativce Srbije, koji su morali da se zadovolje plasmanom među 4 najbolja dubla nakon poraza od južnokorejanacaa sa 3:0.

VIDEO:

Aleksandar Karakašević – Kenta Matsudaira
Aleksandar Karakašević/Marko Jevtović – Eonrae Cho/Donghyun Kim
Aleksandar Karakašević – Viktor Brodd
Marko Jevtović – Kanak Jha
Aleksandar Karakašević – Gleb Shamruk
Dragan Subotić/Bojan Crepulja – Vladimir Petkov/Kiril Popov
Dragan Subotić – David Kostadinov

Napiši komentar...