SVETSKI PRVAK BLISTA: Ma Long osvojio otvoreno prvenstvo Kine (FOTO) (VIDEO)

China Open 2015 okupio je veliki broj stonotenisera iz samog svetskog vrha. Predvođeni aktuelnim šampionom sveta, Ma Longom, Kinezi su na ovom turniru, kao i na svakom drugom, važili za glavne favorite. Zhang Jike, Fan Zhendong, Xu Xin, i mnogi drugi, imali su isti cilj u prethodnih nekoliko dana, a to je titula na otvorenom prvenstvu Kine.

U periodu od 5. do 9. avgusta, većina najboljih stonotenisera sveta okupila se u kineskom gradu Chengdu, gde se odigrao 20. po redu China Open. Pored nekoliko najboljih igrača Kine, koji su važili za apsolutne favorite, na turniru su se našli i najbolji evropski igrači, kao što su Boll, Ovtcharov, Samsonov, i tako dalje.

Nažalost, predstavnici starog kontinenta nisu uspeli da se plasiraju dalje od četvrtfinala, dokle su uspeli da stignu Freitas i Boll. Sa druge strane, iznenađenje koje je ostalo upamćeno nakon ovog turnira jeste eliminacija Zhang Jikea od strane Chuang Chin Yuana, u osmini finala.

Aktuelni šampion sveta, Ma Long, koji je u životnoj formi, nije dozvolio da mu bilo ko poremeti planove kada je titula u pitanju. Antonie Hachard, Chen Weixing i Fang Bo, bili su rivali Ma Longa do polufinala, a onda je naleteo na mladog Japanca, Yuyu Oshimu, koga je tek nakon 7. odigranog seta uspeo da savlada i obezbedi prolaz u finale. Tamo ga je čekao sunarodnik Xu Xin, koji je i ovog puta poklekao pred šampionom sveta.

Rezultatom 4:1 Ma Long je obeležio osvajanje još jedne titule u najboljoj sezoni svoje karijere.

VIDEO: Zhang Jike – Chuang Chin Yuan

Finale: Ma Long – Xu Xin

Napiši komentar...