EVROPSKO PRVENSTVO: Srbiji 11. i 12. mesto, Austrija šampion (FOTO) (VIDEO)

Evropsko prvenstvo u stonom tenisu završeno je, kada je u pitanju ekipni deo. Muška i ženska reprezentacija Srbije, koje su se takmičile u prvoj diviziji, takmičenje su završile kao 11. i 12. plasirane. Sa druge strane, muška selekcija Austrije priredila je jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira, osvojivši titulu.

Marko Jevtović

Reprezentacija Srbije okončala je ekipni deo takmičenja na Evropskom prvenstvu. Muška reprezentacija zauzela je 12. poziciju, dok su žene uspele da se plasiraju jedno mesto više.

Protivnici naše muške selekcije bile su reprezentacije Portugala, Francuske i Mađarske. Učinkom od 1 pobede i 2 poraza, naši predstavnici nisu uspeli da se plasiraju među 8 najboljih, a samim tim su i izgubili šansu za medalju. Svoje takmičenje nastavili su u razigravanju od 9. do 16. mesta, gde su nakon jedne pobede i dva poraza osvojili 12. mesto.

Sličan rezultat zabeležile su i predstavnice Srbije u ženskom delu turnira. One su u grupi sa Austrijom, Rumunijom i Francuskom doživele sva 3 poraza, pa su borbu za opstanak u prvoj diviziji, kao i muškarci, nastavili u mečevima razigravanja. Pobedama nad Švedskom i Holandijom, uz poraz od Mađarica, naše reprezentativke zauzele su 11. poziciju.

Pozicije koje su naša muška i ženska selekcija zabeležile, ostavljaju ih u prvoj diviziji, ali se sledeće godine, prema nezvaničnim informacijama, menja sistem takmičenja, tako da će za opstanak u prvoj diviziji, muška i ženska reprezentacija Srbije, najverovatnije igrati kvalifikacije.

Činjenica da za Nemačku reprezentaciju nije nastupao Timo Boll, branioce titula, Portugalce, označila je kao favorite za titulu. Ali, selekcija Austrije uspela je da napravi veliko iznenađenje i savlada Portugal, u četvrtfinalnoj fazi, rezultatom 3:2, da bi u polufinalu bili bolji od Belorusije.

Novi šampioni Evrope

Jedan od najzanimljivijih susreta na turniru, bio je svakako susret finala, gde su se sastali Austrija i Nemačka. I ove godine, Nemci su zastali na korak od titule, a ovog puta ih je na putu ka tituli zaustavila Austrija, koja je rezultatom 3:2 pobedila favorizovane Nemce i postala šampion Evrope.

Sa druge strane, u ženskoj kategoriji, reprezentacija Nemačke je ubedljivim pobedama odbranila šampionsku titulu, savladavši Rumuniju u finalu, sa ubedljivih 3:0.

Detaljne informacije o turniru, rezultate po mečevima, video snimke, raspored pojedinačnog dela, kao i sve ostale informacije možete pogledati OVDE.

Pregled finala Austrija – Nemačka

Napiši komentar...