Međunarodno prvenstvo RSTSN održano u Aleksincu, poslednji test pred Serbian Open (FOTO)

Vikend za nama obeležen je 11. po redu Međunarodnim prvenstvom RSTSN. Turnir je okupio igrače juniorskog i kadetskog uzrasta, među kojima se našlo i nekoliko igrača iz Bugarske. Naši mladi igrači upisali su prve bodove, kada su u pitanju turniri A klase.

Međunarodno prvenstvo RSTSN predstavljalo je poslednju ozbiljnu proveru juniorima i kadetima iz Srbije koji će nastupati na Serbian Junior & Cadet Openu, koji 7. oktobra počinje u Vrnjačkoj Banji. Još jedan razlog zbog kojeg je ovaj turnir bio veoma važan za naše mlade igrače, jeste taj što turnir spada u kategoriju A klase.

Najbolji juniori na turniru (foto: rstsn.net)

Vrlo zanimljiv rasplet viđen je u konkurenciji juniora, gde su par bugarskih igrača pokvarili planove nekim našim takmičarima, koji su na papiru važili za jedne od favorita. Ipak, našeg najboljeg juniora ni ovog puta niko nije mogao da savlada. Nikola Marinković osvojio je zlatnu medalju, savladavši svog klupskog druga, Matiju Jovičića, u finalu. Bronzane medalje osvojili su bugarski igrači, Denis Bekir i Konstantin Vatov.

Za razliku od juniora, u završnici turnira kod juniorki, ipak su se našle samo igračice iz Srbije. Kao i na prethodnom bodovnom turniru, i ovog puta je Dragana Vignjević uspela da trijmufuje. Njena protivnica u finalu bila je Tijana Jokić, dok su Ana Aleksandrić i Ela Halas zauzele treću poziciju.

Drugog dana takmičenja u aleksinačkoj Hali sportova nadmetali su se kadeti i kadetkinje. Sjajan dan imao je Todor Skeledžija, koji je uspeo da osvoji svoj prvi bodovni turnir ove sezone. U meču za pobednički pehar nadigrao je Petra Filipovića. Bronzanom medaljom morali su da se zadovolje Aleksandar Čokić i Strahinja Sokolović. Moramo navesti da je u meču četvrtfinala Sokolović nadigrao Benke Akoša, prvog nosioca turnira.

Među kadetkinjama, titula prvakinje pripala je Anđeli Menger, koja je u finalnom meču bila bolja od Reke Bezeg, dok su Kata Dudaš i Pele Oršolja bile trećeplasirane.

Naredni turnir na kome će nastupati juniori i kadeti iz Srbije, biće Serbian Junior & Cadet Open, koji će se od 7. do 11. oktobra održati u Vrnjačkoj Banji.

Viđe fotografija turnira možete pogledati OVDE.


Napiši komentar...