Održan Trofej Bečeja 2015 (FOTO) (VIDEO)

Bodovni turnir B klase, Trofej Bečeja 2015, označio je početak takmičarske sezone kod juniora i kadeta, dok je mlađim kadetima ovo već drugi bodovni turnir u novoj sezoni. Više od 150 mladih igrača takmičilo se u Bečeju, od kojih su samo oni najbolji uspeli da se domognu odličija.

Početak sezone za mlađe kategorije obeležen je velikim turnirom u Bečeju, gde su se mladi igrači nadmetali u svim kategorijama, od mlađih kadeta, preko kadeta, pa sve do juniora. Konkurencija je u svim kategorijama bila na izuzetnom nivou, s obzirom da nije bilo izostanka nekih od igrača koji se nalaze u samom vrhu rang liste.

Bez izgubljenog seta, mladi Nikola Marinković stavio je svima do znanja da će i ove sezone biti teško da mu bilo ko preuzme poziciju broj 1 na juniorskoj rang listi. U finalu je nadigrao Filipa Radovića, a bronza pripala Nikši Martinoviću i Aleksi Gacevu.

Sa druge strane, u konkurenciji juniorki, blistala je Dragana Vignjević, koja je u borbi za zlato savladala Tijanu Jokić, dok su se bronzanom medaljom okitile Ana Aleksandrić i Danijela Karkušova.

Veoma jaka konkurencija bila je i među kadetima. Akoš Benke, koji je prošle sezone, kao mlađi kadet, sezonu završio bez poraza, takvim tempom započeo je sezonu i u konkurenciji kadeta. On je u borbi za prvu poziciju bio bolji od Petra Filipovića, koji je morao da se zadovolji srebrom. Treće mesto pripalo je Todoru Skeledžiji, kao i Aleksandru Čokiću.

Među kadetkinjama blistala je Pele Oršolja, koja je još jedan trofej osvojila savladavši Reku Bezeg u finalu, dok su Anđela Menger i Kata Dudaš podelile poziciju broj 3.

Dok je juniorima i kadetima ovo bio debi u novoj sezoni, mlađim kadetima je ovo već drugi bodovni turnir. Na nedavno održanom turniru u Čoki, u finalu su se sastali Aleksandar Čokić i Jovan Jockov, gde je Čokić slavio, ali ovoga puta Jockov je uspeo da se revanšira Čokiću i savlada ga u Bečeju. Mladom Petru Vidiću pripala je bronzana medalja, kao i Mladenu Puhači.

Radmila Tominjak, uspela je da uz trofej iz Čoke doda još jedno zlatno odličije, ovog puta iz Bečeja. Njena protivnica u finalu, Reka Bezeg, zauzela je još jedno drugo mesto na svom terenu, dok su Danijela Karkušova i Lila Katona Kovač bile trećeplasirane.

Naredni bodovni turnir biće prvi turnir A klase u ovoj sezoni, a u pitanju je Otvoreni turnir RSTSN, za juniore i kadete, koji će se održati u Aleksincu 26. i 27. septembra.

 

 

Prilog TV Bečej

Napiši komentar...