Preko 110 takmičara obeležilo 18. ”Kolenicu” (FOTO) (VIDEO)

Otvoreno prvenstvo Bečeja za veterane, poznatije kao ”Kolenica Kup”, održano je po 18. put. Turnir koji se u toku godine održava u više navrata, okupio je veliki broj igrača. Takmičari iz čak 6 zemalja nadmetali su se proteklog vikenda u Bečeju, što potvrđuje da je Kolenica Kup svakako jedan veliki stonoteniski događaj u našoj zemlji.

Prizor sa 18. Kolenica Kupa

Više od 110 takmičara svih uzrasta, pretežno veterana, okupilo se proteklog vikenda u Bečeju. Kolenica Kup, tradicionalni turnir koji se održava po 18. put, bio je povod mnogim stonoteniserima iz više zemalja regiona da se okupe u Bečeju.

Igrači su se nadmetali u tri veteranske, i u apsolutnoj kategoriji. Shodno tome da u apsolutnoj kategoriji igrači svih uzrasta imaju pravo učešća, može se reći da je konkurencija bila najjača upravo u toj kategoriji. Mladi Nikola Marinković i ovog puta je blistao, u reprizi finala 16. Kolenice, gde je savladao Branislava Đana. Poziciju broj 3 podelili su Izabela Lupulesku i Dragan Knežević iz Hrvatske.

Veliki broj vrhunskih igrača našao se i u konkurenciji veterana od 35 do 50 godina, gde je titulu odneo Branislav Đan, savladavši Dragana Kneževića u finalu. Bronzano odličije pripalo je Milutinu Glavaškom, kao i Matevžu Žganku iz Slovenije.

Među veteranima od 50 do 60 godina blistao je Zvonimir Britka, koji je za još jednu zlatnu medalju u Bečeju savladao Branka Cvetkovića, dok su Petar Đorđević i Ljubiša Milošević bili trećeplasirani.

Branko Cvetković, finalista iz kategorije od 50 do 60, uspeo je da osvoji najsjajnije odličije među veteranima preko 60 godina, gde je u finalu nadigrao Damira Bosanca. Damir Horvat i Miroslav Jelača osvojili su bronzu u ovoj veteranskoj kategoriji.

Prilog TV Bečej o Kolenica Kupu

Napiši komentar...