Subotičani preslišali aktuelnog šampiona, Crvenu Zvezdu (FOTO)

Već na startu Super lige Srbije za muškarce priređeno je veliko iznenađenje. Stonoteniseri Spartaka iz Subotice uspeli su da, na svom terenu, maksimalnim rezultatom savladaju aktuelnog šampiona, beogradsku Crvenu Zvezdu.

Tim Spartaka iz Subotice (foto: Ivan Weitzenfeld)

Odbranu titule šampiona Super lige Srbije Crvena Zvezda je započela na najgori mogući način, porazom od 4:0. Iako oslabljeni za Aleksandra Karakaševića, beograđani nisu smeli da dozvole da na ovakav način započnu pohod ka novoj tituli.

Domaći tim, koji su činili Stefan Kostadinović, Kristian Halas i Nikola Grbić, prepustio je svega 2 seta gostima iz prestonice, koji su nastupali u sastavu Marko Jevtović, Boris Mihailović i Miroslav Jelača.

Prvi susret između Stefana Kostadinovića i Marka Jevtovića, na oduševljenje domaće publike, pripao je mladom Kostadinoviću, koji je sa 3:1 (11:6, 11:5, 9:11, 11:6) nadigrao trećeg najbolje rangiranog srpskog stonotenisera. U narednom meču domaći tim je sa lakoćom upisao još jednu osvojenu partiju, a za to se pobrinuo Nikola Grbić, koji je iskusnog Miroslava Jelaču savladao u 3 seta (11:7, 11:2, 11:7).

Okršaj dva mlada igrača koji je usledio bio je jedan od odlučujućih u susretu dve ekipe. Kristian Halas je za protivnika imao Borisa Mihailovića, koga je, rezultatom 3:1, uspeo da nadigra (4:11, 11:6, 12:10, 11:8). Meč Stefana Kostadinovića i Miroslava Jelače bio je, kako se i očekivalo nakon 3 odigrane partije, poslednji meč dana. Kapiten domaćeg tima slavio je sa ubedljivih 3:0 (11:1, 11:2, 11:3) i tako doneo veliku i veoma značajnu pobedu svom timu, koja će predstavljati vetar u leđa Subotičanima za nastavak sezone.

Foto galerija:


Napiši komentar...