Aleksandar Čokić i Radmila Tominjak najbolji na Otvorenom prvenstvu Šapca

Treći bodovni turnir za mlađe kadete u ovoj sezoni odigran je u Šapcu. Turnir B klase okupio je gotovo sve takmičare koji se nalaze u među 20 najboljih u zemlji, pa se može reći da je konkurencija na turniru bila veoma jaka.

Najbolji u kategoriji mlađih kadeta

Iza mlađih kadeta i mlađih kadetkinja su već tri odigrana turnira u sezoni 2015/16, od kojih je poslednji održan ovog vikenda u Šapcu. Nakon što je u finalu turnira u Bečeju doživeo poraz, član Spartaka, Aleksandar Čokić je u Šapcu uspeo da se vrati na čelnu poziciju rang liste Srbije. On je u finalu bio bolji od Kovača Žolta iz Bačke Topole, dok su bronzom morali da se zadovolje Đorđe Petrović, koji nastupa za niški Železničar, i Jovan Jockov, član STK Lav Jevremovac.

Trenutno najbolja mlađa kadetkinja u Srbiji, Radmila Tominjak, taj status uspela je da potvrdi još jednom osvojenom titulom, ovog puta u Šapcu. Do titule je stigla savladavši Reku Bezeg iz Bečeja u finalu. Treću poziciju su podelile Dora Veđelek, takođe iz Bečeja, i Sofija Nikolić iz Smedereva.

Naredni bodovni turnir za mlađe kadete biće Otvoreno prvenstvo Beograda. To će biti prvi turnir A klase za mlađe kadete u ovoj sezoni, a igra se 17/18. oktobra.

One thought on “Aleksandar Čokić i Radmila Tominjak najbolji na Otvorenom prvenstvu Šapca

Napiši komentar...