BALKANIJADA: Tri zlatne medalje za kraj turnira mladim seniorima Srbije

Mlada reprezentacija Srbije uspela je da sa Balkanskog prvenstva u Srbiju donese tri zlatne, tri srebrne i šest bronzanih medalja. Ovakav učinak Srbije može se smatrati odličnim s obzirom da je naša zemlja, uz Rumuniju, jedina koja je uspela da se dočepa zlata.

Balkansko prvenstvo za igrače do 21 godine održano je u Štipu od 21. do 25. oktobra, gde su se našli mladi igrači iz 9 zemalja. Reprezentativci naše zemlje, nakon osvojene srebrne i bronzane medalje u ekipnom delu turnira, pokušali su da se domognu zlata u pojedinačnoj i dubl konkurenciji, što im je i pošlo za rukom.

Zlatni dubl: Valentin Nađ Nemedi i Ilija Majstorović (foto: fb. Marjan Krstev)

Jedno od najsjajnijih odličja završilo je oko vrata našeg mladog asa, Valentina Nađ Nemedija, koji je maestralnom igrom odbranio titulu prvaka Balkana u pojedinačnom delu. Poslednju prepreku do prve pozicije predstavljao mu je Alin Spelbus iz Rumuije.

U istoj konkurenciji, najmlađi muški reprezentativac Srbije, Nikola Marinković, osvojio je bronzanu medalju, jer je u polufinalu izgubio upravo od Spelbusa.

Kada je ženski deo turnira u pitanju, do zlatne medalje uspela je da dođe Irina Ciobanu (Rumunija), koja je u borbi za naslov šampiona uspela da nadigra našu igračicu, Anetu Maksuti. Takođe, Izabela Lupulesku dokopala se bronzanog odličja.

Valentin Nađ Nemedi uspeo je da dokaže da je trenutno najbolji mladi igrač naše zemlje, jer je u dubl konkurenciji, zajedno sa svojim klupskim drugom Ilijom Majstorovićem, osvojio još jednu titulu. Pred našim tandemom u borbi za zlato poklekli su Rumuni, Alexandru Manole i Alin Spelbus. Još jednu bronzu Srbiji doneli su Nikola Marinković i Nikola Strugarević, koji su u ovoj konkurenciji bili trećeplasirani.

Aneta Maksuti i Viktorija Tružinski, koje su na svetskom juniorskom prvenstvu pre dve godine došle do bronze, bile su nepremostiva prepreka svim devojkama koje su im stajale sa druge strane stola. Njih dve su u finalnom meču savladale Dianu Lupu i Irinu Ciobanu, dok su još jednu bronzu Srbiji donele Ana Žofia Fenjveši i Izabela Lupulesku.

Šansu da postanu najbolji miks dubl Balkana nisu iskoristili Nikola Strugarević i Aneta Maksuti. Alin Spelbus i Irina Ciobanu bili su bolji od srpskog miks dubla, tako da su dvoje predstavnika Srbije bili drugoplasirani. Sa druge strane, još jednu medalju uspeo je da osvoji Nađ Nemedi, koji je sa Anom Žofiom Fenjveši osvojio treće mesto.

Napiši komentar...