BALKANSKO PRVENSTVO: Srebro i bronza za Srbiju u ekipnom delu turnira

Balkansko prvenstvo za mlađe seniore održava se u makedonskom gradu Štipu, gde se u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji naši reprezentativci, uz još 8 reprezentacija, takmiče za što bolji plasman. Muška selekcija nije uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine, zauzevši drugo mesto, dok su žene bile trećeplasirane.

Mladi seniori Srbije (foto: facebook – Nenad Raičević)

Pohod ka tituli Balkanskih šampiona nije se završio na način koji su priželjkivali reprezentativci Srbije. Muška selekcija, koja je na prošlog Balkanijadi u Tirani osvojila titulu, nije uspela da je odbrani. Srpsku selekciju je u finalu savladala Rumunija, rezultatom 3:1.

Pohod ka tituli reprezentacija Srbije započela je na najbolji način, maksimalnim učinkom u grupi, gde je sa po 3:0 bila bolja od domaće selekcije Makedonije, i Albanije. U meču četvrtfinala Srbija je, kao prvi nosilac turnira, bila slobodna, da bi u polufinalu ukrstila rekete sa Bugarskom.

Pobedom nad Bugarima od 3:0 obezbeđeno je finale, gde se reprezentacija naše zemlje sastala sa Rumunijom. Za stolom je viđena neizvesnost i drama dostojna finala, u kome je Rumunija imala za nijansu više kvaliteta i sportske sreće, pa je trijmufovala sa 3:1 i postala novi Balkanski prvak.

Sa druge strane, ženska reprezentacija Srbije okitila se bronzanom medaljom. One su, kao i muškarci, maksimalnim učinkom prebrodile grupnu fazu, savladavši Bugarsku, Albaniju i Makedoniju sa po 3:0. Bosna i Hercegovina predstavljala je prepreku Srbiji na putu do finala. Ipak, nakon vrlo neizvesnog meča BiH uspela je da savlada našu zemlju i tako ode u finale, a Srbiju pošalje u razigravanje za bronzu.

Pobedom nad Bugarskom u meču za bronzu Srbija je zauzela treće mesto.

Sutra počinje takmičenje u pojedinačnom delu turnira, a raspored kao i sastave grupa možete pogledati OVDE.

Kompletni rezultati većine mečeva dostupni su na OVOM linku.

One thought on “BALKANSKO PRVENSTVO: Srebro i bronza za Srbiju u ekipnom delu turnira

Napiši komentar...