Dimitrij Ovčarov i Elizabeta Samara prvaci Evrope (FOTO) (VIDEO)

Branilac titule na prvenstvu Evrope bio je Dimitrij Ovčarov, koji je važio za glavnog favorita da i u Rusiji ponovi takav uspeh, dok je Elizabeta Samara uspela da slomi otpor igračica sa azijskim poreklom, i trijmufuje kao ”prava” Evropljanka.

Šampioni Evrope

Poraz u finalu ekipnog dela turnira nije demotivisao Dimitrija Ovčarova na putu ka odbrani titule u pojedinačnom delu. Izostanak Timo Bola predstavljao je olakšicu za Ovčarova, ali su ostali Evropljani takođe bili velika pretnja nemačkom asu.

Sjajnim partijama tokom celog šampionata Ovčarov je stigao do titule, dok je u samoj završnici morao dosta da se namuči. Njegov protivnik u četvrtfinalu bio je sjajni defanzivac iz Grčke, Gionis Panagiotis, koga je Dimitrij uspeo da nadigra sa 4:2. Sledeći rival Nemcu bio je Tiago Apolonia iz Portugala, koji nije imao snage da se suprotstavi evropskom prvaku na pravi način. Rezultatom 4:0 Ovčarov je obezbedio finale.

U finalnom meču čekao ga je još jedan Portugalac, a u pitanju je bio Marcos Freitas. Ovčarov je opravdao svoju ulogu favorita i uspeo da odbrani titulu, savladavši Freitasa sa 4:1 (14:12, 9:11, 11:9, 11:4, 11:6).

Posebno zanimljiv turnir bio je u konkurenciji žena, gde je Rumunka Elizabeta Samara osvojila titulu. Iako se veliki broj igračica sa azijskim poreklom i evropskim pasošem našao u završnici turnira, Samara je ipak uspela da nadigra svaku svoju protivnicu na ovom šampionatu.

Emocije su bile vidljive nakon osvajanja titule

U meču četvrtfinala savladala je Mađaricu Potu Georginu sa 4:1, da bi u meču polufinala bila bolja od domaće takmičarke, Poline Mikhailove, istim rezultatom. Finalni meč doneo joj je susret sa jednom od takmičarki koje vuku poreklo iz Azije. U pitanju je Jie Li, koja nastupa pod zastavom Holandije.

U meču punom neizvesnosti, rumunska igračica uspela je da nadigra svoju protivnicu i rezultatom 4:3 (11:6, 9:11, 3:11, 11:7, 12:14, 11:4, 11:4) postane prvakinja Evrope.

Kada je dubl konkurencija u pitanju, novi prvaci Evrope kod muškaraca su Stefan Fegerl iz Austrije i Joao Monteiro iz Portugala, dok je najbolji par među ženama par Melek Hu i Yanfei Shen (Turska/Španija).

Veliki broj snimaka sa prvenstva Evrope možete pronaći OVDE.

FINALE: Dimitrij Ovčarov – Marcos Freitas

FINALE: Elizabeta Samara – Jie Li

Napiši komentar...