Dominacija Aleksandra Čokića na Trofeju Beograda (FOTO)

Bodovni turnir za mlađe kadete i kadete pod nazivom ”Trofej Beograda 2015” održan je 17. i 18. oktobra u Beogradu. Titula prvog turnira A klase za mlađe kadete u ovoj sezoni pripala je Aleksandru Čokiću i Radmili Tominjak, dok je kadetima ovo drugi za redom turnir te klase, gde je, takođe, najbolji bio mladi Čokić, kao i Anđela Menger.

Nakon reprezentativnih obaveza, koje su naši najbolji mladi igrači imali na turniru u Vrnjačkoj Banji, okrenuli su se domaćim takmičenjima.

Najbolji među kadetima (foto: fb. Goran Skeledžija)

Nakon tri odigrana turnira B klase, na red je došao prvi turnir A klase za mlađe kadete. Najbolji mlađi kadet Srbije, Aleksandar Čokić, uspeo je da osvoji još jedan turnir u svojoj starosnoj kategoriji. Njegov rival u prethodna dva od tri finala i ovog puta predstavljao mu je poslednju prepreku do zlata, a u pitanju je Jovan Jockov, koji nije imao snage da se suprotstavi mladom Subotičanu. Miloš Tomić i Žolt Kovač okitili su se bronzanom medaljom na ovom turniru.

Kada su mlađe kadetkinje u pitanju, četvrti turnir za redom uspela je da osvoji Radmila Tominjak, održivši nepobedivost ove sezone u svojoj konkurenciji, na turnirima STSS. Ona je u filanu uspela da nadigra Danijelu Karkušovu, dok su trećeplasirane bile Laura Dobo i Reka Bezeg.

Mlađe kadetkinje (foto: fb. Jan Karkuš)

Pobeda u konkurenciji mlađih kadeta predstavljala je vetar u leđa Aleksandru Čokiću, koji je i u starijoj, kadetskoj konkurenciji, uspeo da osvoji titulu. Nikola Cerovac bio je njegov protivnik u borbi za najsjajnije odličije, koji je nakon dramatičnog meča poklekao pred mladim defanzivcem iz Subotice. Poraze u polufinalu doživeli su Todor Skeledžija i Petar Filipović, pa su morali da se zadovolje bronzom.

Titulu u konkurenciji kadetkinja, kao i u Aleksincu, i ovog puta uspela je da osvoji Anđela Menger, koja je bila bolja od Reke Bezeg u finalnom okršaju, dok je Kati Dudaš i Oršolji Pele pripala medalja za treće mesto.

One thought on “Dominacija Aleksandra Čokića na Trofeju Beograda (FOTO)

Napiši komentar...