Dupla kruna za Darka Jorgića u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

Takmičenje u juniorskoj konkurenciji završeno je na Serbian Junior & Cadet Openu. Slovenački juniorski broj jedan, Darko Jorgić, opravdao je ulogu favorita u pojedinačnoj kategoriji, kao i u parovima, zajedno sa svojim sunarodnikom Erikom Paulinom. Među juniorkama, dominantne su bile Rumunke.

Dvostruki šampion Serbian Junior & Cadet Opena

Drugi dan takmičenja u Vrnjačkoj Banji obeležen je juniorskim finalima. Tri odličija otišla su u ruke naših juniorki, ali nijedno od njih nije bilo najsjajnije. Darko Jorgić iz Slovenije, koji je važio za glavnog favorita među juniorima, tu ulogu je opravdao, savladavši engleskog reprezentativca Helšana Verasinga sa 4:1 (5:11, 17:15, 11:9, 11:6, 11:4). Simon Soderlund iz Švedske i Nils Hohmajer iz Nemačke podelili su treću poziciju.

Žensko juniorsko finale bilo je posebno zanimljivo za publiku u Vrnjačkoj Banji, jer se domaća takmičarka Izabela Lupulesku sastala sa Rumunkom Andreom Dragoman. Nakon vodstva od 3:0 u setovima Izabela je stala, i prepustila naredna 4 seta svojoj protivnici, koja je ogromnim preokretom došla do titule. Još jedna reprezentativka Srbije, Tijana Jokić, bila je bronzana, kao i Diana Lupu iz Rumunije.

Uloga favorita u muškom dublu takođe je pripala Darku Jorgić i Eriku Paulinu, s obzirom da je Jorgić aktuelni juniorski evropski šampion u dublu. Njih dvojica su do ove titule stigli savladavši rumunski par Manole/Spelbus, rezultatom 3:1 (11:8, 11:8, 4:11, 11:8). Nemački par Hohmajer/Hipler zauzeo je treće mesto, kao i češki tandem Martinko/Klos.

Andrea Clapa i Diana Lupu

Nakon eliminacije u pojedinačnom delu od strane Tijane Jokić, rumunska igračica Andrea Klapa šansu je tražila u konkurenciji parova, zajedno sa Dianom Lupu. U rumunskom finalu, njih dve su uspele da savladaju Andreu Dragoman i Plaeasu Mihaelu, sa 3:1 (7:11, 11:3, 11:9, 11:6). Nažalost, Dragana Vignjević i Tijana Jokić bile su na korak od finala i eliminacije Rumunki, ali ipak nisu imale snage u petom setu, tako da im je, kao i portugalskom paru Andrade/Maciel, pripala bronza.

Napiši komentar...