EKSKLUZIVNO: Intervju sa Monikom Molnar

Povratnica u nacionalnu selekciju, Monika Molnar, govori nam o svom životu, klupskim aktivnostima u Francuskoj i Grčkoj, kao i o svojim ambicijama za naredni period i planovima za nastavak uspešne karijere. Ekskluzivno za naš portal intervju sa Monikom Molnar odradio je Nebojša Mandrapa.

Posle dugo vremena vratili ste se u reprezentaciju. Koliko vam znači što igrate u dresu sa nacionalnim grbom, šta to za vas predstavlja?

Opet sam osetila strast nastupanja za nacionalni tim, što mi je posebno drago. Lepo je vratiti se u reprezentaciju. Nadam se da ću svojim igrama i zalaganjem zaslužiti još koji poziv i dobiti pozive za velika takmičenja. Kad igrate za Srbiju to je posebna čast i odgovornost, a ja sam ponosna što sam nedavno bila deo ekipe na Evropskom prvenstvu u Rusiji.

U Grčkoj ste bili zvezda na startu tamošnjeg šampionata. Odneli ste veliki broj pobeda za svoj klub, mediji su pisali o vama. Kakve utiske nosite iz Atine?

Igram za klub Tavros iz Atine u tamošnjoj prvoj ligi. Ostvarila sam nekoliko pobeda, a bila sam i u najužem izboru za MVP igračicu starta šampionata. Lepo su me primili, stvarno su utisci odlični. U Grčkoj je atmosfera jako pozitivna, a odnosi u klubu kao u nekoj porodici. Moj debi u ligi je bio uspešan i očekujem da ću tako i da nastavim. Dosta ljudi poznajem, imam njihovu podršku, počev od moje drugarice Angeline Papadaki, do trenera i ostalih.

Igrate sa uspehom i za francuskog drugoligaša Sen Deni. Kako ste zadovoljni rezultatima u tom klubu?

U francuskoj ligi sezona je tek počela i odigrali smo svega dve utakmice. Jednu utakmicu smo igrali nerešeno, a jednu smo izgubili. Još je daleko davati bilo kakve ocene. Nažalost, zbog raznih finansijskih poteškoća u francuskim klubovima u Pro B ligi nastupa svega 7 ekipa. Videćemo, ja se trudim da na svakom meču pružim maksimum, samo da me zaobiđu povrede i biće sve kako treba.

Kako izgleda jedan vaš običan dan, dok niste na putovanjima. Koliko trenirate, kako trenirate?

Obično ustanem u 8. Trening počinje u 09:30 i završava se u 11:30. Posle toga sledi ručak i odmor, i onda idem na popodnevni trening od 18:00 do 20:00. Nemam mnogo vremena za dodatne aktivnosti, fokus mi je na stonom tenisu, da napredujem iz treninga u trening. Jedino sa takvim odnosom možete nešto da napravite u profesionalnom sportu. Naravno, potrebno je naći balans i sa privatnim životom, ali to nije uvek jednostavna stvar.

Šta je vaše najjače oružje u stonom tenisu, vaš glavni adut?

Najviše volim da igram forhend spin. To je moj najprobojniji i najsigurniji udarac.

Kakve su vam ambicije do kraja ovog dela kalendarske godine?

Želim da nastupam na što više međunarodnih turnira. Do kraja godine su samo klupske obaveze na rasporedu. U januaru ću igrati na međunarodnom turniru Mađarske i Nemačke. U februaru je svetsko prvenstvo u Maleziji. Posle me čekaju nastupi u Kataru, Kuvajtu i međunarodnim prvenstvima Slovenije i Hrvatske.

Da li pratite dešavanja u Stonoteniskom savezu Srbije, poznajete li novog predsednika STSS?

Naravno da pratim. Svaki novi predsednik nosi novu nadu. Nadam se da neće ostati samo na obećanjima. Nadam se da ce doći do kontakta i da će imati sluha za nas igrače.

 

Napiši komentar...