JOŠ ZLATA ZA KRAJ: Pero Tepić dvostruki šampion u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

Poslednji dan Serbian Junior & Cadet Opena svakako je bio dan našeg kadetskog reprezentativca, Pera Tepića, koji je uspeo da osvoji dve titule u Vrnjačkoj Banji. Prvu je, zajedno sa Dimitrijem Levajcem, osvojio u dublu, da bi u finalu singla, na maestralan način, osvojio i svoju drugu zlatnu medalju.

Slavlje je moglo da počne

Završen je Serbian Junior & Cadet Open! Srbija je osvojila ukupno 11 medalja. Pero Tepić uspeo je da postane jedini naš reprezentativac koji je na ovogodišnjem izdanju turnira osvojio pojedinačnu titulu. Poslednju prepreku do zlata predstavljao mu je prvi nosilac turnira, rumunski igrač Florin Dragos Oprea, koga je sjajnom igrom uspeo da nadigra, rezultatom 3:0 (11:9, 11:6, 11:9).

Naš mladi reprezentativac, čija je defanzivna igra bila nepremostiva prepreka svim njegovim protivnicima među kadetima, zajedno sa Dimitrijem Levajcem uspeo je da se, drugi put ovog dana, okiti najsjajnijim odličijem. Njih dvojica su u borbi za titulu bili bolji od para iz BiH, koji su činili Luka i Nikola Mihailović, ali je slavlje moglo da počne tek nakon pet odigranih setova. Rezultat po setovima: 11:5, 11:6, 8:11, 10:12, 11:6.

Svoju drugu medalju na ovom turniru osvojila je Radmila Tominjak, koja je sa Rumunkom Andreom Hudusan podelila treću poziciju u pojedinačnom delu. Druga najbolja kadetkinja ovog turnira bila je Ema Labosova, koja nastupa za Slovačku, dok je titula najbolje pripala Tanii Plaian, reprezentativki Rumunije.

Najbolji kadetski dubl

Još dva bronzana odličija za našu zemlju uspele su da osvoje naše kadetkinje u konkurenciji parova. Anđela Menger i Oršolja Pele, kao i Reka Bezeg i Ana Feješ, dožvele su poraz u polufinalu tako da su zajedno stajale na najnižem stepeniku pobedničkog postolja, koji je za njih, svakako, predstavljao veliki uspeh.

O učinku naših reprezentativaca tokom celog turnira, možete se informisati u nekim od prethodnih članaka na našem portalu.

Fotografije sa turnira možete pogledati OVDE.

Napiši komentar...