POŽEGA OPEN: Titula za Jockova i Karkušovu

Iako je prošlo svega dva meseca od početka sezone, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje u Srbiji su odigrali već pet bodovnih turnira STSS, odnosno, polovinu za ovu sezonu. Požega je bila domaćin prethodnog, na kome su titulu, u svojim kategorijama, uspeli da osvoje Jovan Jockov i Danijela Karkušova.

Pokorili su Požegu, Karkušova i Jockov (foto: facebook Jan Karkuš)

Nakon Trofeja Beograda, turnira A klase, koji je održan pre samo sedam dana, na red je došao još jedan bodovni turnir za najmlađu uzrasnu kategoriju. Na otvorenom prvenstvu Požege učestvovalo je oko 70 mladih igrača, kojima je ovo peti turnir u sezoni.

Član STK Lav Jevremovac, Jovan Jockov, nakon dva prethodna turnira, gde je bio eliminisan u polufinalu, odnosno, finalu, sada je uspeo da popravi utisak i osvoji drugi trofej u ovoj sezoni. Negotinski stonoteniser, Petar Vidić, bio je njegov protivnik u borbi za titulu, gde je rezultatom 3:1 Jockov uspeo da slavi. Treću poziciju među mlađim kadetima na ovom turniru podelili su Aleksandar Čokić i Đorđe Petrović.

Odsustvo prvoplasirane mlađe kadetkinje na rang listi STSS, Radmile Tominjak, iskoristila je Danijela Karkušova, koja je uspela da osvoji svoju prvu titulu u sezoni 2015/16. Dramatičan finalni meč u pet setova pripao je Karkušovoj, koja je nadigrala Lauru Dobo, koja nastupa za Dožu iz Skorenovca. Sofija Nikolić i Dora Veđelek okitile su se bronzanim odličjem.

Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje imaće dva vikenda pauze, nakon čega ih očekuje drugi turnir A klase, otvoreno prvenstvo Aleksinca.

Napiši komentar...