SERBIAN JUNIOR & CADET OPEN: Juniori i juniorke obeležili prvi dan (FOTO)

Najveći stonoteniski događaj u Srbiji, Serbian Junior & Cadet Open, startovao je u Vrnjačkoj Banji. Prvog dana takmičenja aktivni su bili juniori i juniorke, koji su svoje takmičenje na ovom turniru započeli mečevima singl i dubl konkurencije.

Stonoteniski spektakl, koji se od 7. do 11. oktobra održava u Vrnjačkoj Banji, okupio je preko 170 takmičara iz 22 zemlje sveta. Prvog dana takmičenja odigrani su mečevi grupne faze u kategoriji juniora i juniorki, kao i mečevi dubl konkurencije.

Mladi dubl Tepić/Levajac nije ostao u borbi za medalju

Među reprezentativcima Srbije našao se veliki broj igrača, od kojih su samo pojedini uspeli da izbore plasman na glavnu tablu u pojedinačnom delu, naročito kada su u pitanju muškarci. Najveća nada Srbije među juniorima, na ovom turniru, svakako je Nikola Marinković, koji je na maestralan način prebrodio grupnu fazu takmičenja. Skorom od 3 pobede iz 3 meča izborio je plasman među 32 najboljih, gde je rezultatom 4:1 eliminisao Tilena Cvetka, iz Slovenije. U toku sutrašnjeg dana Marinković će igrati meč osmine finala.

Sa druge strane, samo su još dvojica naših juniora uspela da nastave takmičenje nakon grupne faze, a u pitanju su Aleksa Adamović i Pero Tepić. Nažalost, i jedan i drugi takmičar su u toj fazi poklekli. Adamović je u meču sa Kanađaninom Filipom Ilijevskim doživeo poraz sa 4:0, dok je Tepić u duelu sa nemačkim igračem Tobiasom Hiplerom uspeo da osvoji samo jedan set.

Među juniorkama se situacija odvijala nešto drugačije u odnosu na juniore, odnosno, povoljnije. Srbiju je predstavljalo čak 12 juniorki, od kojih su 7 uspele da se plasiraju na glavnu tablu i uđu u borbu za medalju. U pitanju su Ana Aleksandrić, Dragana Vignjević, Ela Halas, Laura Kožokar, Izabela Lupulesku, Edina Benke i Tijana Jokić. Sve one se nalaze među 16 najboljih, što predstavlja veliki uspeh, ali i velike šanse za osvajanje nekog od odličija.

Izabela Lupulesku, jedan od favorita među juniorkama

Dublovi naše reprezentacije svakako su predstavljali šansu da Srbija osvoji neku od medalja u Vrnjačkoj Banji. Ipak, kada su muškarci u pitanju, niko nije ostao u borbi za medalju, a kao što su i u pojedinačnom delu bile uspešnije, devojke su uspešnije i u konkurenciji parova.

Čak 3 ženska dubla naše zemlje sutra će igrati za prolaz u polufinale, a to su Ivana Perović i Laura Kožokar, Tijana Jokić i Dragana Vignjević, kao i Edina Benke i Ela Halas.

Više detaljnih informacija o turniru možete pronaći OVDE.

Napiši komentar...