TITULA ZA TITULOM: Ma Long pobednik Svetskog kupa (FOTO) (VIDEO)

Nakon osvajanja titule prvaka sveta ovog proleća u Suzhou, Ma Long je uspeo da stigne do najvećeg stepenika pobedničkog postolja na još jednom velikom svetskom turniru. U pitanju je Svetski kup, gde je do titule stigao savladavši saigrača iz reprezentacije, Fan Zhendonga.

Svetski broj jedan nastavlja sa izuzetnim rezultatima na svetskim turnirima. Tekuća godina je, svakako, najbolja u karijeri Ma Longa, pre svega zbog osvajanja prve titule svetskog šampiona, ali i zbog konstantno dobrih rezultata, koji ga čvrsto održavaju na prvom mestu svetske rang liste.

Put ka tituli u Halmstadu, najbolji stonoteniser sveta započeo je mečom protiv egipatskog stonotenisera Asara Omara, koga je sa 4:1 (10:12, 11:9, 11:7, 11:5, 11:8) uspeo da savlada. Portugalac Marcos Freitas čekao ga je u četvrtfinalu, gde Ma Long nije imao problema, savladavši evropskog vicešampiona bez izgubljenog seta, po setovima 12:10, 11:4, 11:6, 11:6.

Nemoćan u susretu sa Kinezom

Da je zaista u životnoj formi, Ma Long je pokazao kada je u dahu nadvisio najboljeg evropskog igrača, Dimitrija Ovčarova. Bez ikakvih problema, svetski prvak je slavio sa 4:0 (11:4, 11:2, 11:7, 11:4) i tako obezbedio prolaz u finale.

Finalni susret predstavljao mu je najteži meč na turniru, ali rezultat kojim je savladao svog sunarodnika Fan Zhendonga o tome ne govori. I ovaj meč Ma Long je uspeo da dobije bez izgubljenog seta, ne pruživši svom rivalu ni jednu priliku da osvoji set. Rezultatom 11:7, 11:6, 11:8, 11:8 osvojio je još jedan Svetski kup, i time potvrdio svoju klasu u svetskom stonom tenisu.

Video snimke sa turnira možete pogledati OVDE.

Snimak finalnog meča:

Napiši komentar...