Tri medalje za Srbiju drugog dana Serbian Junior & Cadet Opena (FOTO)

Drugi dan Serbian Junior & Cadet Opena doneo je čak 3 odličja Srbiji. Najbolja juniorka naše zemlje, Izabela Lupulesku, uspela je da u izuzetno jakoj konkurenciji osvoji srebrnu medalju, nakon meča finala koji je izgubila posle velike borbe. Tijana Jokić bila je bronzana u toj konkurenciji, kao i u dublu, zajedno sa Draganom Vignjević.

Poraz Izabele u vrlo dramatičnom meču

Serbian Junior & Cadet Open predstavljao je poseban izazov za naše najbolje juniorke, koje su sa određenom dozom pritiska nastupale u Vrnjačkoj Banji, s obzirom da je ovaj turnir jedini ITTF turnir na kome nastupaju pred domaćom publikom.

Ipak, dve medalje u pojedinačnoj juniorskoj kategoriji za devojke, završile su oko vrata naših reprezentativki. Meč finala bio je jedan od najuzbudljivijih mečeva na turniru. Vodstvo od 3:0 u setovima Izabela nije uspela da pretvori u pobedu. Njena protivnica, Andrea Dragoman, smogla je snage da nakon ogromnog rezultatskog minusa izjednači na 3:3, a zatim i osvoji sedmi set (11:13, 9:11, 8:11, 11:3, 11:9, 11:3, 11:9).

Polufinalni meč, Tijana Jokić izgubila je upravo od Izabele, pa je osvojila bronzu, ali je u osmini finala priredila najveće iznenađenje turnira, savladavši Andreu Klapu iz Rumunije, rezultatom 4:1 (11:8, 6:11, 11:7, 11:8, 12:10).

Bronzani dubl Jokić/Vignjević

Dve medalje za našu zemlju u pojedinačnom delu kod juniorki, predstavljale su veliki uspeh, ali, to nije bilo jedino odličije kojim su se okitile naše igračice. Tijana Jokić, u paru sa Draganom Vignjević, osvojila je bronzanu medalju u dubl konkurenciji. Bolje od njih bile su Diana Lupu i Andrea Klapa iz Rumunije, sa 3:2 (11:6, 11:4, 9:11, 7:11, 11:8).

Kada su u pitanju juniori, i pored velikog broja reprezentativaca koji su uzeli učešće u Vrnjačkoj Banji, niko nije uspeo da osvoji neko od odličija. Najbliži je bio Nikola Marinković, koji je u meču osmine finala dožveo poraz od belgijskog reprezentativca Floriana Cnudea, rezultatom 4:2, po setovima 8:11, 11:6, 11:8, 13:11, 13:15, 11:7.

Sutra, 9. oktobra, svoje takmičenje započeće juniori i kadeti u timskoj konkurenciji.

Detaljne informacije o turniru možete pronaći OVDE.

One thought on “Tri medalje za Srbiju drugog dana Serbian Junior & Cadet Opena (FOTO)

Napiši komentar...