Završeno je Evropsko prvenstvo, Srbija bez medalje (FOTO) (VIDEO)

Prvenstvo Evrope u stonom tenisu, koje se održalo u ruskom gradu Ekaterinburgu, završeno je. Reprezentativci Srbije otišli su sa jednim ciljem na ovo prvenstvo, a to je osvajanje medalje. Nažalost, u tome nisu uspeli. Neki su, doduše, zastali na korak od odličija.

Ekspedicija Srbije u Rusiji nije uspela da iznenadi ljubitelje stonog tenisa u Srbiji nekom od medalja. Šanse naših reprezentativaca za medalju su, svakako, bile male, naročito kada je pojedinačni deo turnira u pitanju, dok su u dubl konkurenciji šanse ipak bile za nijansu veće. Na kraju, ispostavilo se, da su Marko Jevtović i Žolt Pete, poraženi u meču za medalju, upravo u dubl konkurenciji.

Žolt Pete

Pojedinačni deo turnira nije doneo prevelik uspeh predstavnicima Srbije. Što se tiče muškaraca, niko nije uspeo da obezbedi plasman među 64 najboljih, dok su u ženskoj konkurenciji Gabriela Feher i Anamaria Erdelji uspele u tome. Feherova je zastala već u prvom kolu na glavnoj tabli, dok je Erdelji otišla korak dalje, savladavši Ivetu Vacenovsku iz Češke, rezultatom 4:3, ali je među 32 doživela poraz od igračice iz Portugala, Fu Yu, rezultatom 4:0.

Naše dve reprezentativke, Feher i Erdelji, zajedno su nastupale u dubl konkurenciji. Među 32 najbolja dubla, srpski par savladao je austrijsku kombinaciju, koju su činile Amelie Solja i Sofia Polcanova, sa maksimalnih 3:0. Naredne rivalke igračicama iz Srbije bile su Jie Li iz Holandije i Qian Li iz Poljske. Par sa azijskim poreklom bio je bolji od para Feher/Erdelji, savladavši ih sa 3:2.

Veoma prijatno iznenađenje priredili su Marko Jevtović i Žolt Pete, koji su se domogli četvrtfinala dubl konkurencije. Ipak, ostaje žal za propuštenom šansom da se okite nekim od odličija. Prvi rivali našem dublu bili su Tomas Konecny i Dimitrij Prokopcov iz Češke. Sa ubedljivih 3:0 Marko i Pete plasirali su se među 16 najboljih. Sledeći par koji je stao na put našim reprezentativcima činili su Fedor Kuzmin i Grigory Vlasov iz Rusije. Nakon uzbudljivog meča, naši su uspeli da trijmufuju sa 3:1 i tako obezbede plasman u četvrtfinale.

Kristian i Mattias Karlsson predstavljali su sledeću prepreku srpskom dublu. Rezultatom 4:1, Šveđani su nadigrali Marka i Žolta i tako ih ostavili bez plasmana u polufinale, samim tim i odličija. Ostali predstavnici Srbije, koji nisu navedeni u ovom izveštaju, nisu zabeležili značajan plasman.

Sve dodatne informacije o turniru možete pročitati OVDE.

SNIMCI MEČEVA:

Gabriela Feher/Anamaria Erdelji – Jie Li/Qian Li
Vladimir Radonjić/Hunor Szoch – Nicolas Champod/Marcus Waerstad
Aleksandar Karakašević – Marco Rech Daldosso
Aleksandar Karakašević – Patryk Zatowka
Anamaria Erdelji – Cristina Hirici
Aleksandar Karakašević – Michael Maze
Anamaria Erdelji – Stina Kallberg

Napiši komentar...