ZLATO ZA SRBIJU: Juniorke u dramatičnom finalu bolje od Rumunki (FOTO)

Bliži se kraj Serbian Junior & Cadet Opena, na kome su predstavnici Srbije, do sada, uspeli da osvoje tri medalje. Zlatnu medalju u Vrnjačkoj Banji priželjkivali su svi ljubitelji stonog tenisa u Srbiji, i to se četvrtog dana takmičenja ostvarilo. Ženska juniorska selekcija Srbije osvojila je turnir u svojoj kategoriji, savladavši Rumuniju sa 3:1.

Po prvi put od kada se Serbian Junior & Cadet Open održava u Vrnjačkoj Banji, čula se himna Bože pravde. Za to su zaslužne naše juniorke, koje su u dramatičnom finalu nadigrale Rumuniju. Lupulesku Izabela prva je probila led u ovom susretu, revanširavši se Andrei Dragoman za poraz u finalu pojedinačnog dela turnira. Slavila je sa 3:1, po setovima 13:11, 12:10, 4:11, 11:3.

Sledeće su za sto izašle Dragana Vignjević i Diana Lupu. Naša reprezentativka je dobro otvorila meč, osvojivši prvi set, ali je protivnica uspela da preokrene i slavi u ovom meču, za izjednačenje u velikom finalu. Rezultat po setovima bio je 11:4, 4:11, 5:11, 2:11.

Još jedan spektakularni meč odigrale su Tijana Jokić i Andrea Klapa. Svoju sjajnu igru na ovom turniru opet je demonstrirala Jokićeva, koja je donela ključni poen Srbiji u meču za zlato. Rezultatom 3:2 (11:9, 9:11, 11:8, 3:11, 11:6) uspela je da, po drugi put za redom, savlada igračicu koja je u Vrnjačku Banju došla kao nosilac broj jedan.

Vodstvo od 2:1 predstavljalo je značajnu prednost za Srbiju, za koju je u narednom meču nastupala Izabela Lupulesku. Suprotstavila se Diani Lupu, koju je nakon vrlo uzbudljivog i dramatičnog meča uspela da nadigra sa 3:1 (11:9, 11:4, 9:11, 12:10) i tako Srbiji donese prvo zlato u Vrnjačkoj Banji.

Srebrni kadeti zajedno sa selektorom Đukićem

Ono što je takođe, ovog četvrtog dana turnira dobra vest, jeste osvojena medalja koju su u ekipnom delu turnira osvojili Pero Tepić i Dimitrije Levajac. Zlato je bilo tako blizu, ali su Rumuni u presudnim momentima bili bolji, i uspeli da domaće takmičare savladaju sa 3:2.

Takođe, naša ženska kadetska reprezentacija, u sastavu Radmila Tominjak, Oršolja Pele i Anđela Menger, osvojila je bronzanu medalju.

Napiši komentar...