Bodovni turniri za mlađe kategorije odigrani u Šapcu i Bačkoj Topoli (FOTO)

Polusezona u kojoj su igrači mlađih kategorija i te kako bili aktivni, polako se završava. Odigrana su dva turnira nakon kojih će mladi igrači odigrati samo još jedan, a u pitanju je turnir u Novom Sadu. Kadeti su se nadmetali na otvorenom prvenstvu Šapca, dok su mlađi kadeti igrali u čast Tibora Mesaroša u Bačkoj Topoli.

Najbolji kadeti Otvorenog prvenstva Šapca

Krenimo od najmlađih. Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje su se na Memorijalnom turniru ”Mesaroš Tibor” borili za nove bodove. Turnir je bio B klase, ali to nije uticalo na broj takmičara, kojih je bilo na prosečnom nivou. Jovan Jockov iz STK Lav Jevremovac uspeo je da, po treći put za redom, bude najbolji na bodovnom turniru za svoju kategoriju. Ovom pobedom, Jockov je preuzeo prvu poziciju na rang listi Srbije, na kojoj se, do tada, nalazio Aleksandar Čokić. Drugi je bio upravo Čokić, koga je Jockov nadigrao sa 3:1. Žolt Kovač i Zvezdan Grujić podelili su treće mesto.

Kada su u pitanju mlađe kadetkinje, drugu titulu u ovoj sezoni osvojila je Danijela Karkušova. Ona je u meču za zlato nadigrala Reku Bezeg, dok su Emilija Popović i Lila Katona Kovač poražene u polufinalu, pa su osvojile bronzanu medalju.

Kadeti sa područja cele zemlje nisu imali odmora kada su turniri u pitanju. Razlika između dva kadetska turnira bila je svega sedam dana, pa se moglo reći da su kadeti bili uigrani, ali i vrlo umorni. U takvoj atmosferi, titulu najboljeg kadeta u Šapcu odneo je Akoš Benke. Borba za najsjajnije odličje donela mu je susret sa Ognjenom Stošićem, koga je savladao u tom nadmetanju. Poziciju broj tri podelili su Strahinja Sokolović i Vladimir Jovičić.

Mlada Danijela Karkušova još jednom je pokazala da se nalazi u veoma dobroj formi, s obzirom da je nakon osvojenog turnira u Bačkoj Topoli, odmah sutradan uspela da trijmufuje i u Šapcu. U finalu je nadigrala Radmilu Tominjak, dok je bronzana medalja pripala Anđeli Menger, kao i Emiliji Popović.

Konačni rezultati: Šabac / Bačka Topola

Napiši komentar...