ITTF HUNGARIAN OPEN: Mladi igrači Srbije bez medalje u Mađarskoj

Prvi veliki turnir ITTF-a nakon turnira u Vrnjačkoj Banji odigrao se u mađarskom gradu Szombathely, gde je učestvovalo 22 mladih igrača iz Srbije. Sa ovog Premium turnira ITTF naši predstavnici nisu uspeli da se vrate sa medaljama, iako su neki bili na korak od njih.

Veliki broj mladih reprezentativaca Srbije našao se na ITTF Premium turniru u Mađarskoj, na kome je učestvovala većina najboljih evropskih igrača. Takođe, nisu izostali ni igrači iz Azije. Ipak, igrači koji su predstavljali Srbiju nisu mogli da se izbore sa tom konkurencijom na putu do medalje u bilo kojoj kategoriji. Ovog puta su najbliži bili juniori.

S obzirom na konkurenciju, timski deo turnira predstavljao je šansu da se neka od selekcija naše zemlje okiti medaljom. Najbliži tome bili su juniori, koji su grupnu fazu turnira prebrodili savladavši Rumuniju i selekciju koju su činili igrači iz Japana, Crne Gore i Danske. Osminu finala predstavnici Srbije su preskočili, s obzirom da su na glavnoj tabli bili postavljeni za prve nosioce. U meču četvrtfinala, odnosno, meču za medalju, u veoma neizvesnom nadmetanju doživeli su poraz rezultatom 3:2, od Rumunsko-Moldavske ekipe i tako završili takmičenje bez osvojenog odličja. Sa druge strane, ostale tri selekcije naše zemlje u timskom delu nisu uspele da prođu grupnu fazu.

Pojedinačni deo ovog turnira predstavljao je najteži put za naše igrače na putu ka medalji. Kada su u pitanju juniori, trojica naših predstavnika obezbedili su učešće na glavnoj tabli, a to su Nikola Marinković, Aleksa Gacev i Aleksa Adamović. Prvi od ove trojice je poklekao Adamović, koji je u rundi od 128 bio poražen od Slovenca Hribara, dok je Gacev pobedom od 4:3 nad nemačkim igračem Gerholdom obezbedio prolaz dalje. Nikola Marinković bio je slobodan u toj fazi takmičenja. Andrei Putuntica bio je naredni rival Gacevu, i savladao ga sa 4:1, dok je Marinković pobedom nad azijskim igračem Hsin Yi Fengom ušao među 32 najbolja juniora. Tu ga je zaustavio češki reprezentativac Patrik Klos, rezultatom 4:1.

Četiri juniorke iz Srbije uspele su da se nađu na glavnoj tabli za svoju konkurenciju. Najbolji plasman ostvarila je Sabina Šurjan, koja se domogla osmine finala. Dalje od toga nije mogla, jer je naletela na igračicu iz Kineskog Tajpeha, koja je bila bolja sa 4:1, a u pitanju je Hsuan Chia Lin. Izabela Lupulesku i Tijana Jokić zaustavljene su u rundi pre Sabine, odnosno, u šesnaestini finala, dok je Dragana Vignjević zastala već u prvom kolu glavne table.

Petar Filipović i Dimitrije Levajac jedini su naši predstavnici koji su uspeli da se nađu u trci za medalju kod kadeta. Nažalost, Filipović je zastao već u prvom kolu, a bolji od njega bio je Rus Maksim Grebnev, rezultatom 3:0, dok je tu fazu Levajac prebrodio savladavši Tomasa Martinka iz Češke, istim rezultatom. Ipak, drugi nosilac turnira bio je sledeći rival našem reprezentativcu, i nadigrao ga sa 3:0, a u pitanju je Japanac Aoto Asazu.

Kada su u pitanju naše kadetkinje, najbolji plasman ostvarila je Radmila Tominjak, koja je takmičenje završila među 32 najbolje, pretrpevši poraz od Beloruskinje Marharute Baltušite, dok su Rega Bezeg i Danijela Karkušova zaustavljene u rundi pre. Ostale kadetkinje Srbije nisu izborile plasman na glavnu tablu.

Najbolji rezultat u dubl konkurenciji ostvarili su Nikola Marinković i Aleksa Gacev, koji su se domogli osmine finala, dok su kod juniorki najbolji srpski dubl bile Tijana Jokić i Dragana Vignjević, koje su zaustavljene u istoj fazi kao i juniori. Dimitrije Levajac i Akoš Benke ostvarili su najbolji rezultat od naših kadeta, kada je dubl u pitanju, plasiravši se među 32 najbolja dubla, dok su kod kadetkinja čak 3 dubla sa uspela da se domognu te faze.

Napiši komentar...