Memorijal ”Voja Vakulović” održan u Smederevu

Memorijalni turnir u čast Voje Vakulovića održan je u Smederevu po šesti put. Na turniru su nastupali igrači juniorskog i kadetskog uzrasta, koji su se uz singlove, na turniru nadmetali i u dublovima. Kao i prethodnih godina, rezultati sa ovog turnira se boduju za državne rang liste.

Odigran je još jedan bodovni turnir STSS u ovoj sezoni, kojoj se polako bliži zimska pauza. Turnir u Smederevu okupio je juniore i kadete iz cele zemlje, koji su se takmičili u pojedinačnoj, i kategoriji parova.

Najbolji juniorski dublovi turnira (foto: facebook Branko Brstina)

Poslednji bodovni turnir za juniore i juniorke odigran je pre nešto manje od dva meseca, pa su igrači te uzrasne kategorije jedva čekali ovaj turnir i šansu da upišu što više bodova. Kao i prethodna dva puta, i sada je Nikola Marinković bio najbolji, pobedivši Nikšu Martinovića u borbi za zlato. Poraženi polufinalisti, Aleksa Gacev i Matija Jovičić, morali su da se zadovolje bronzom.

Titula najbolje juniorke pripala je Tijani Jokić, kojoj je poslednju prepreku na putu do prvog mesta predstavljala Edina Benke. Laura Kožokar, kao i Danijela Karkušova, zauzele su treću poziciju.

Posebno zanimljiv epilog imala je kategorija kadeta, gde su se u borbi za najsjajnije odličje našli peti i osmi nosilac. U finalu je slavio Ognjen Stošić, koji je bio bolji od Nikole Cerovca, dok je medalja za treće mesto pripala Benke Akošu i Aleksandru Čokiću.

Među kadetkinjama je blistala Radmila Tominjak, koja je do još jedne titule došla savladavši Oršolju Pele. Bronzanu medalju osvojile su Sofija Šćepanović i Emilija Popović.

Rezultati takmičenja parova su sledeći:

Juniori:
1. Aleksa Gacev/Nikša Martinović (Stenes/Spartak)
2. Aleksa Adamović/Nikola Grbić (Čelarevo)
3. Matija Jovičić/Pero Tepić (STAK/Temerin)
3. Nikola Marinković/Miloš Marinković (STAK)

Juniorke:
1. Ela Halas/Edina Benke (Bačka Topola/Vojvodina BG)
2. Tijana Jokić/Dragana Vignjević (Vršac/Obilić Aleva)
3. Ana Aleksandrić/Marija Stajić (Crvena Zvezda)
3. Laura Kožokar/Anđela Menger (Rapid)

Kadeti:
1. Ognjen Stošić/Vladimir Jovičić (IMT)
2. Đorđe Pavlović/Ognjen Tasovac (Morava/IMT)
3. Akoš Benke/Nemanja Đilas (Vojvodina BG/Čelarevo)
3. Bojan Milošević/Aleksandar Veljković (STAK)

Kadetkinje:
1. Ana Feješ/Oršolja Pele (Kanjiža/Bačka Topola)
2. Kata Dudaš/Lila Bakoš (Bačka Topola)
3. Ivana Ćućuz/Reka Bezeg (Bečej)
3. Radmila Tominjak/Barbara Đurčik (Vojvodina BG)

Napiši komentar...