RUMUNKE POKLEKLE U SPENSU: Novi Sad u četvrtfinalu Kupa Evrope (FOTO)

Evropski put stonoteniserki Novog Sada se nastavlja, nakon velike pobede u novosadskom Spensu nad aktuelnim, višestrukim prvakinjama Rumunije, ekipom ACS Dumbrovica. Pobeda je Novosađankama donela plasman među 8 najboljih ekipa u Kupu Evrope, što predstavlja izuzetan uspeh, pre svega ovog kluba, kao i klupskog stonog tenisa u Srbiji.

Trener Bošnjaković i igračica večeri, Aneta Maksuti (foto: stknovisad.org.rs)

Spektakularni stonoteniski događaj odigrao se u stonoteniskoj sali Spensa u Novom Sadu, gde su viceprvakinje Srbije ugostile najbolju rumunsku ekupu ACS Dumbrovica. Ovaj meč predstavljao je veliki izazov za igračice Novog Sada, koje su nakon prošlogodišnje eliminacije u ovoj fazi takmičenja, ovog puta otišle korak dalje.

Početak susreta obeležio je veoma dramatičan duel između Anete Maksuti i Andree Zanrif. Viđena je velika borba za stolom, gde su obe igračice pokušale da svojom pobedom dovedu u vodstvo tim za koji nastupaju. Bolja u tome bila je Aneta, koja je nakon rezultatskog minusa od 2:1 u setovima smogla snage da savlada svoju protivnicu. Rezultat po setovima bio je 13:15, 11:8, 12:14, 11:8, 11:6.

U narednom meču, Viktorija Tružinski imala je težak zadatak. Sa druge strane stola nalazila se najbolja juniorka Evrope, Adina Diaconu, koja rezultatima u svojoj uzrasnoj kategoriji oduševljava ljubitelje stonog tenisa širom Evrope, koji prate aktivnosti mladih igrača. Ipak, domaća takmičarka pokazala je da je najbolja kada je to najpotrebnije i uspela da, rezultatom 3:1, nadigra mladu Rumunku i svom timu donese još jedan veoma značajan bod (11:6, 11:8, 8:11, 11:4).

Fenjveši u duelu sa Dospinom (foto: stknovisad.org.rs)

Činilo se da je u ovom momentu Novi Sad bio na pragu pobede, i jeste, ali je nedostajao još jedan bod. Prva meč lopta našla se u rukama Ane Žofie Fenjveši, koja se suprotstavila Mihaeli Dospini. Publika je uživala u još jednom fantastičnom meču, prepunom atraktivnih poena, ali je poslednji poen ovog meča ipak osvojila gostujuća igračica i smanjima prednost Novog Sada na 2:1, a rezultat po setovima bio je 11:6, 6:11, 11:7, 10:12, 9:11.

Novosadski broj jedan, Aneta Maksuti, uzela je stvar u svoje ruke i odlučila da stavi tačku na ovaj susret. Za protivnicu je imala Adinu Diaconu, koja je pokušala da izjednači ukupan rezultat u meču i susret odvede u najneizvesniju moguću završnicu, peti meč. Na radost domaće publike, dogodio se prvi scenario. Maksuti je sjajnom igrom pobedila svoju protivnicu i tako rešila pitanje pobednika ove duge večeri u novosadskom Spensu. Slavila je sa 3:1, 10:12, 11:9, 11:6, 11:8.

Izabranice Đorđa Bošnjakovića su ovom pobedom ostvarile plasman među 8 najboljih ekipa Kupa Evrope. Naredni meč, odnosno, četvrtfinale, Novosađanke će, najverovatnije, gostovati češkom Hodoninu od 18. do 20. decembra.

Napiši komentar...