Zrenjaninci i Novosađanke dominantni na Memorijalu ”Vilim Harangozo”, uz rekordno mali broj učesnika (FOTO) (VIDEO)

Memorijalni turnir u čast Vilima Harangoza, koji se održava po 40. put, protekao je u znaku dominacije viceprvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji, Banata i Novog Sada. Takođe, činjenica koja zabrinjava je ta da je na turniru učestvovalo 40 igrača, od toga 24 seniora i 16 seniorki.

Masovnost seniorskih turnira u Srbiji značajno je opala u proteklom periodu, što se moglo videti na 40. Memorijalu ”Vilim Harangozo”, na kome se našlo svega 40 takmičara. Turnir koji posle prvenstva države nosi najviše bodova za rang listu, nekada je okupljao neuporedivo više takmičara, ali se sada situacija znatno promenila, na razočarenje ljubitelja stonog tenisa u Srbiji.

Pobedničko postolje u znaku jednog kluba (foto: stknovisad.org.rs)

Ipak, i pored malog broja takmičara, na turniru je viđen stoni tenis na visokom nivou. Kako se situacija odvijala, tako je postalo jasno da će medalje po pojedinačnim kategorijama završiti oko vrata članova jednog kluba. Naime, vicešampioni Srbije, STK Banat, osvojili su sve četiri medalje u pojedinačnoj konkurenciji, dok su isto uradile i članice STK Novi Sad, kod seniorki.

Nakon nekoliko poslednjih finala seniorskih turnira u Srbiji, gde je Vladimir Radonjić bio bolji od Valentina Nađ Nemedija, uloge su se ovaj put promenile. Aktuelni balkanski šampion za mlađe seniore, uspeo je da u dramatičnom finalu savlada svog klupskog druga i tako osvoji titulu, dok su Nikola Strugarević i Ilija Majstorović podelili poziciju broj 3.

Aktuelne vicešampionke Super lige Srbije za žene, članice STK Novi Sad, po istom scenariju kao i muškarci obeležile su ovaj turnir. Titula šampionke pripala je Aneti Maksuti, koja je u meču za zlato pobedila Aleksandru Savić. Bronzane medalje u ovoj konkurenciji završile su oko vrata Viktorije Tružinski i Ane Žofije Fenjveši.

Mladi dubl koji su činili Ivor Katić i Kristian Červik predstavljao je nepremostivu prepreku svima koji su im se našli sa druge strane stola na ovom turniru. Njih dvojica su u borbi za prvo mesto nadigrali Borisa Mihailovića i Roberta Fišera. Zrenjaninski dubl koji su činili Ilija Majstorović i Valentin Nađ Nemedi, kao i najmlađi tandem turnira, Bence Bognar i Florian Fenjveši, bili su trećeplasirani na ovom memorijalu.

Zlatne medalje u pojedinačnom delu turnira nisu bile dovoljne članicama STK Novi Sad, pa su i u dublu uspele da ih se domognu. Najbolje u toj konkurenciji, očekivano, bile su Aneta Maksuti i Viktorija Tružinski. Borba za prvo mesto donela im je susret sa parom Aliz Đurčik i Aleksandra Radonjić, koji su uspele da nadigraju, dok je bronza pripala Aleksandri Savić i Ani Žofiji Fenjveši, kao i Tamari Agošton i Evi Tot.

Naše seniore sada očekuje nekoliko kola Super, odnosno, Prve lige, nakon čega sledi TOP 16, kojim će obeležiti kraj kalendarske godine.

Snimak turnira

Napiši komentar...