Bronza za Levajca na ITTF turniru u Sankt Peteburgu (FOTO)

Nove bodove na svetskoj rang listi upisao je kadetski reprezentativac Srbije, Dimitrije Levajac, koji je na Otvorenom prvenstvu Rusije, turniru koji se od prošle godine nalazi u kalendaru ITTF-a, uspeo da zabeleži dobar rezultat osvojivši bronzanu medalju.

Jedan od retkih turnira na tlu Rusije na kome je naš mladi reprezentativac imao pravo nastupa, bio je upravo završen ITTF turnir, odnosno, Otvoreno prvenstvo Rusije. Kao državljanin Srbije, sa prebivalištem u Rusiji, Levajac je prinuđen da nastupa na malom broju turnira u toj zemlji, a jedan od takvih bio je turnir u Sankt-Peteburgu, gde je mladi Levajac pokazao svoj kvalitet.

Takmičenje je, u kategoriji kadeta, započeo mečevima grupne faze, gde je ostvario maksimalan učinak. Zatim je, u mečevima na glavnoj tabli, savladao dvojicu svojih protivnika sa 3:0, da bi usledio meč za medalju, odnosno, prolaz u polufinale, protiv Pavela Lineva. Rezultatom 3:1 Levajac je savladao svog rivala i uspeo da se nađe među 4 najboljih kadeta na ovom vrlo značajnom i velikom turniru.

Ipak, šansu da se nađe u finalu Dimitrije nije uspeo da iskoristi. U meču polufinala protiv Maksima Grebnjeva uspeo je da se, nakon rezultatskog minusa od 2:0 u setovima, vrati osvajanjem trećeg seta, da bi i u četvrtom setu vodio sa 7:3, ali tu prednost ipak nije uspeo da iskoristi. Doživeo je poraz sa 3:1 i tako ostao uskraćen meča za najsjajnije odličje.

Osvajanjem trećeg mesta Dimitrije je upisao nove bodove na ITTF rang listi.

One thought on “Bronza za Levajca na ITTF turniru u Sankt Peteburgu (FOTO)

Napiši komentar...