Održan najveći stonoteniski turnir u Srbiji, Novogodišnji Joola Kup (FOTO)

Tradicionalni Novogodišnji Joola Kup okupio je ogroman broj mladih takmičara iz Srbije i regiona. Turnir koji drži rekord po broju takmičara, svake godine predstavlja najveći izazov za mlade igrače iz naše zemlje, koji nemaju prilike da nastupaju u inostranstvu.

Novi Sad je u subotu i nedelju bio centar stonog tenisa u Srbiji. Preko 500 mladih igrača doputovalo je u ovaj grad sa jednim ciljem, do kog su samo pojedini uspeli da stignu. Ono što je posebno važno igračima iz Srbije, jeste to da se rezultati sa ovog turnira boduju za državne rang liste, pod kategorijom A.

Pobednici prvog dana turnira (foto: STSV)

Prvog dana takmičenja nadmetali su se mini kadeti i kadeti. I pored toga što zvanična takmičenja za mini kadete u Srbiji ne postoje, broj tih igrača je na ovom turniru, kao i u ostalim kategorijama, bio na zavidnom nivou. Kada u kadeti i kadetkinje u pitanju, bodovne razlike na rang listama Srbije za te kategorije su minimalne, tako da su se igrači tog uzrasta potrudili da u 2016. uđu kao prvoplasirani na rang listi. Ipak, to je uspelo samo po jednom takmičaru, a rezultati prvog dana turnira su ovakvi:

Mini kadeti:
1. Luka Damnjanović (Novi Beograd)
2. Petar Vidić (Hajduk Veljko)
3. Mark Juhas (KSI SE)
3. Vladimir Pandurević (Banja Luka)

Mini kadetkinje:
1. Blanka Keneši (Statiztika)
2. Katarina Gvozdenović (Domboš)
3. Jovana Antić (Dobanovci)
3. Marina Pinku (Rapid)

Kadeti:
1. Gabor Hođe (Pecs)
2. Nemanja Đilas (Čelarevo)
3. Petar Filipović (Vranje)
3. Hunor Falb (Novi Sad)

Kadetkinje:
1. Radmila Tominjak (Vojvodina BG)
2. Ivona Petrić (Budim)
3. Oršolja Pele (Bačka Topola)
3. Anđela Menger (Rapid)

Za razliku od prvog dana turnira, drugog dana su se u Spensu našli mlađi kadeti i juniori. Takođe veliki broj igrača učestvovao je i u ovim kategorijama, a turnir je posebno zanimljivim činilo to što se veliki broj igrača iz inostranstva našao u glavnom žrebu.

Šampioni drugog dana (foto: STSV)

U kategoriji mlađih kadeta, i pored jake konkurencije igrača iz drugih zemalja, najbolji je uspeo da bude Jovan Jockov, koji je do još jedne titule u nizu došao nakon što je u finalu bio bolji od Danijela Hođea. Bronza je pripala Danijelu Moldovanu iz Rumunije i Bogdanu Badei, takođe iz Rumunije.

Najbolja mlađa kadetkinja u Srbiji još jednom je dokazala da je zasluženo na prvom mestu rang liste. Radmila Tominjak je do novog trofeja došla savladavši Reku Bezeg u finalu, dok su treću poziciju podelile Sofija Nikolić i Danijela Karkušova.

Posebno zanimljiv turnir bio je u konkurenciji juniora, gde je do titule uspeo da dođe Khaled Rashed iz Bahreina. Ovaj igrač je do finala stigao tako što je slavio nakon nekoliko vrlo neizvesnih mečeva, da bi u finalu nadigrao Aleksu Gaceva. Florian Fenjveši, koji je naneo prvi poraz Nikoli Marinkoviću u ovoj sezoni, osvojio je bronzu, kao i Pero Tepić.

Najbolja juniorka Srbije, Izabela Lupulesku, blistala je u svojoj konkurenciji i ponovo bila najbolja na ovom velikom turniru. Poslednju prepreku do titule predstavljala joj je Tijana Jokić, koju je uspela da pobedi tek nakon pet odigranih setova. Anđela Menger i Dragana Vignjević osvojile su treću poziciju.

Svojim prisustvom turnir je uveličala i Borislava Perić Ranković.

Napiši komentar...