Dimitrij Ovčarov najbolji sportista Nemačke za 2015.

Fantastičnu 2015. godinu nemački broj jedan Dimitrij Ovčarov krunisao je jednim od najvećih priznanja u svojoj karijeri. Osvajanjem titule evropskog prvaka i pobednika prvih evropskih igara Ovčarov je svima dokazao da je trenutno najbolji evropski stonoteniser. Velikom broju priznanja i odličija dodao je i najsvežije, priznanje za najboljeg sportistu Nemačke.

Dimitrij Ovčarov izabran je za najboljeg sportistu Nemačke! U konkurenciji velikih sportista koji dolaze iz ove zemlje, stonoteniser sa ukrajinskim poreklom odneo je titulu najboljeg. Najpopularniji nemački sportski TV kanal, Sport1, proglasio je Ovčarova za najboljeg nakon objavljivanja rezultata ankete u kojoj je učestvovao ogroman broj ljudi.

foto: tabletennisdaily.co.uk

Čak 41% glasova pripao je najboljem stonoteniseru starog kontinenta, iza koga se nalazio fudbaler minhenskog Bajerna, Tomas Miler, nakon koga su sledili takođe veliki sportisti. O kojim sportistima se radi, možete pročitati na slici.

 
Može se zaključiti da ovo priznanje ne znači samo dvadesetsedmogodišnjem Nemcu, već i samom stonom tenisu, s obzirom da su Nemci ovim izborom pokazali jednakost u izboru, kada su sportovi u pitanju, dok je podela na više i manje bitne sportove u drugim zemljama, nažalost, vidljiva.

Napiši komentar...