HUNGARIAN OPEN: Karakašević najbliži medalji, završio među 16

Reprezentativci Srbije učestvovali su na ITTF Hungarian Openu, koji se održao u Budimpešti. Standardni, kao i mladi reprezentativci Srbije, otputovali su u prestonicu Mađarske kako bi upisali što više ITTF bodova, koji su od velike važnosti onima koji žele u Rio ove godine.

foto: ITTF

Prvi ITTF turnir u 2016. godini na kome su učestvovali predstavnici Srbije bio je Hungarian Open, turnir Major serije ITTF-a. Veliki broj igrača iz celog sveta učestvovao je u Mađarskoj, među kojima i i par TOP 20 igrača svetske rang liste.

Glavni prioritet najboljih igrača Srbije za ovu godinu svakako je plasman na Olimpijske igre. Najbliži tom cilju od muških reprezentativaca svakako je Aleksandar Karakašević, koji je i na ovom turniru dokazao da je i dalje srpski broj jedan, dok su ženske seniorske reprezentativke imale ”loš dan” u Mađarskoj.

Već pomenuti Karakašević ostvario je najbolji plasman među našim igračima, tako što je stigao do osmine finala. Na glavnoj tabli, među 64 najboljih, prvi protivnik bio mu je Brazilac Cauzo Matsumoto, koga je nadigrao sa 4:1. Sledeći rival kapitenu srpske reprezentacije bio je Južnokorejanac Donghyun Kim. U tom meču viđena je velika drama i neizvesnost, ali je Karakašević ipak uspeo da slavi nakon sedmog seta.

Tom pobedom plasirao se u osminu finala, među 16 najboljih, gde ga je zaustavio mladi Francuz, Robinot Quentin, sa 4:2. Marko Jevtović takođe je izborio plasman na glavnu tablu, ali je već u prvom kolu eliminisan, takođe od igrača iz Francuske. Bolji od njega bio je Simon Gauzy rezultatom 4:1.

Rio glavni cilj za 2016. (foto: ITTF)

Među 16 najboljih dublova turnira našli su se Marko Jevtović i Žolt Pete, dok je Karakašević u paru sa Kou Lieom eliminisan u kvalifikacionom delu dublova. Jevtović i Pete su za protvnike u osmini finala dublova imali par iz Kineskog Tajpeha, koji su činili Chien An Chen i Chieg Hung Chiang. Par iz Azije je ipak nadigrao srpsku kombinaciju sa 3:1 i tako ih eliminisao iz daljeg takmičenja.

Kada je reč o mladim reprezentativcima Srbije, oni su nastupali u kategoriji mlađih seniora. Plasman na glavnu tablu kod muškaraca uspeli su da izbore Valentin Nađ Nemedi i Nikola Strugarević. Juniorski vicešampion Evrope, Alexandre Cassin iz Francuske, eliminisao je Strugarevića u rundi od 64, dok je Nađ Nemedi tu fazu prebrodio savladavši Eliasa Ranefura iz Švedske sa 3:2.

Naredni protivnik šampionu Balkana bio je Andrea Landrieu iz Francuske, koji je predstavljao nepremostivu prepreku za Nađ Nemedija i savladao ga sa 3:0.

U konkurenciji mlađih seniorki čak 4 igračice iz Srbije našle su se na glavnoj tabli. Takmičenje su, nažalost, u prvom kolu završile njih 3, Aleksandra Savić, Ana Žofia Fenjveši i Aneta Maksuti, dok je Viktorija Tružinski pobedom nad Lok Yee Lam izborila plasman u narednu rundu. Njena naredna rivalka bila je Hina Hayata iz Japana, koja je bila prejaka za našu igračicu i savladala je bez izgubljenog seta.

Ostali takmičari koji su predstavljali Srbiju na ovom turniru, a čiji plasman u nekoj od kategorija nije pomenut, takmičenje su završili ili u grupnoj fazi, ili u fazi kvalifikacione table.

Video snimci mečeva:

Marko Jevtović/Žolt Pete – Quentin Robinot/Romain Lorentz
Anamaria Erdelji/Gabriela Feher – Lucie Gauthier/Audrey Zarif
Andrea Todorović – Adriana Diaz
Marko Jevtović – Jha Kanak
Valentin Nađ Nemedi – Alin Spelbus
Andrea Todorović – Edina Toth
Valentin Nađ Nemedi – Michail Bankosz

Napiši komentar...