Međunarodni Andro Grand Prix održan u Nišu (FOTOGRAFIJE)

Niš je bio domaćin turnira za sve uzrasne kategorije, pod nazivom Andro Grand Prix. Učestvovao je veliki broj takmičara, među kojima su se našli i igrači iz zemalja regiona. Prvi u nizu turnira u 2016. na tlu Regiona Niš uglavnom je opravdao očekivanja takmičara.

Jedan od najvećih nezvaničnih turnira u Srbiji održan je 9. i 10. januara u Nišu, gde se okupio veliki broj takmičara svih uzrasnih kategorija. Prvi dan bio je rezervisan za mlade igrače, od mini kadeta, pa sve do juniora. Možemo reći da je kategorija kadeta privukla najviše pažnje, s obzirom da se rezultati u toj konkurenciji boduju za rang liste STSS.

Svoju prvu titulu u ovoj sezoni, kada su u pitanju zvanična državna takmičenja, uspeo je da osvoji Nikola Cerovac iz STK Lav Jevremovac. On je u borbi za prvo mesto bio bolji od Ognjena Stošića, koji brani boje beogradskog IMT-a, dok su Todor Skeledžija (Lav Jevremovac) i Akoš Benke (Vojvodina BG) podelili treću poziciju.

Među kadetkinjama slavila je Sofija Šćepanović, članica stonoteniske akademije Kocić. Njena rivalka u finalu bila je bugarska igračica Kristina Ivanova, dok su Ivona Petrić iz Crne Gore, i Emilija Popović iz Barajeva osvojile bronzano odličje.

Ono što je prvog dana, nažalost, bacilo senku na dobar turnir, jeste grejanje, koje je nedostajalo.

Drugog dana takmičenja našao se veliki broj stonotenisera iz zemalja regiona. Svoj kvalitet pokazali su velikim brojem osvojenih medalja, stojavši rame uz rame sa domaćim igračima.

Konkurencija koja je okupila najviše takmičara, svakako je bila open kategorija, tj. apsolutna. I pored vrlo jake konkurencije, titulu najboljeg uspeo je da osvoji Milan Jovanović, koji nastupa za nišku Medijanu. Do titule je stigao savladavši makedonskog takmičara Filipa Mladenovskog u finalu. Bronzana medalja pripala je još jednom takmičaru iz Makedonije, Vasku Manasijeskom, kao i Dejanu Ocokoljiću, koji brani boje niškog Železničara.

Karolina Lipova iz Bugarske osvojila je titulu u apsolutnoj kategoriji za žene. U finalnom nadmetanju savladala je Anu Rančić (Stoni Niš). Poraze u pofulinalu doživele su Ivana Perović (Goč) i Kristina Ivanova (Bugarska), pa su morale da se zadovolje trećom pozicijom.

Fotografije preuzete sa facebook profila Dragan Đorđević, Stk Železničar i Nenad P. Raičević.

Galerija fotografija:


Napiši komentar...