POHOD NA RIO: Srpski reprezentativci na Hungarian Openu

Početak prvog turnira svetske turneje ITTF-a zakazan je za 20. januar, a u pitanju je Hungarian Open, koji će se održati u Budimpešti. Srbiju će predstavljati četrnaestoro reprezentativaca, među kojima se, pored standardnih, nalaze i mladi reprezentativci.

Od 20. do 24. januara reprezentativci Srbije nastupaće na ITTF Hungarian Openu. Glavni cilj predvodnika naših selekcija za ovu godinu, Aleksandra Karakaševića i Anamarije Erdelji, jeste plasman na Olimpijske igre. Njih dvoje po ITTF rang listi najbliži su tom cilju, a iza njih slede Jevtović, Pete, Feher i Todorović.

Ipak, put do Olimpijskih igara biće izuzetno težak, pa će učešće na ovom turniru i eventualni dobar plasman uticati na poziciju naših reprezentativaca na svetskoj rang listi. Samo oni najbolji uspeće da izbore plasman na neki od kvalifikacionih turnira za Rio, a za to će biti potreban što bolji plasman upravo na ITTF rang listi.

Šansu da učešćem na ovom turniru steknu još više iskustva za nastavak karijere imaće naši mladi reprezentativci. Pored standardnih, seniorskih reprezentativaca, Karakaševića, Jevtovića, Petea, Feherove, Erdelji i Andree Todorović, učestvovaće i sledeći mladi igrači: Vladimir Radonjić, Valentin Nađ Nemedi, Nikola Strugarević, Ilija Majstorović, Ana Žofia Fenjveši, Aneta Maksuti, Viktorija Tružinski i Aleksandra Savić.

Pored učešća u seniorskoj kategoriji, šestoro mladih igrača nastupaće i u konkurenciji mlađih seniora. Takođe, Srbija će imati predstavnike i u dubl konkurenciji. Ukrajinski reprezentativac Lei Kou biće dubl partner srpskog broja jedan, Aleksandra Karakaševića. Ana Žofia Fenjveši nastupaće zajedno sa Beloruskinjom Hanom Patsejevom, dok će ostali naši takmičari nastupati isključivo sa reprezentativnim saigračima.

Šansu za dobar plasman svakako će imati Žolt Pete i Marko Jevtović, koji nastupaju zajedno u konkurenciji parova. Još jedan mladi dubl činiće Ilija Majstorović i Valentin Nađ Nemedi, dok će najbolje plasirana seniorka Srbije, Anamaria Erdelji, zajedno igrati sa Gabrielom Feher.

Takođe, bronzani dubl sa svetskog juniorskog prvenstva 2013. nastupaće zajedno i u Budimpešti, a u pitanju su Aneta Maksuti i Viktorija Tružinski.

Napiši komentar...