Prvi bodovi za juniore u 2016. godini, održan turnir u Subotici

Početak 2016. godine obeležen je Memorijalnim turnirom u čast Vojkana Markovića, kada su u pitanju juniori i juniorke. Igrači te uzrasne kategorije odigrali su peti bodovni turnir u ovoj sezoni, poslednji pred državno prvenstvo, koje ih očekuje polovinom marta.

Gacev na najvišem postolju (foto: Igor Jevremov)

Memorijal ”Vojkan Marković”, deveti po redu, održan je u stonoteniskom centru u Subotici. Na turniru su nastupali juniori i juniorke, u pojedinačnoj i dubl konkurenciji.

Svoju prvu titulu u ovoj sezoni, kada su u pitanju državni juniorski turniri, uspeo je da osvoji igrač Stenesa, Aleksa Gacev, koji je do prvog mesta došao savladavši Nikšu Martinovića, člana subotičkog Spartaka. Igračima beogradskog STAK-a pripale su medalje za treće mesto, a u pitanju su Nikola Marinković i Matija Jovičić.

Finalni par kod juniora, koji su činili Gacev i Martinović, zajedno je nastupao i u dubl konkurenciji. Sjajnim partijama uspeli su da dođu do svoje druge medalje u Subotici. Poraz u finalu dublova doživeli su Miloš i Nikola Marinković, dok su na najnižem mestu na podijumu stajali Florian Fenjveši i Bence Bognar, kao i Aleksa Adamović i Nemanja Đilas.

Prvo mesto na državnoj rang listi juniorki, Tijana Jokić učvrstila je titulom u Subotici, koju je osvojila nakon što je u finalnom meču bila bolja od Ivane Milovanović iz Sente. Dragana Vignjević, koja nastupa za Obilić iz Novog Kneževca, kao i Anđela Menger, članica Rapida, bile su trećeplasirane.

Najuspešnije juniorke na turniru (foto: Igor Jevremov)

Tandem koji je u kategoriji ženskog dubla od početka važio za favorita, tu ulogu je i opravdao, a činile su ga Dragana Vignjević i Tijana Jokić. Njih dve su do još jednog trofeja stigle pobedom nad Elom Halas i Edinom Benke u meču za titulu. Ksenija Vereb i Ana Feješ, kao i Barbara Đurčik i Radmila Tominjak, doživele su poraz u mečevima polufinala, pa im je pripalo bronzano odličje.

Sledeći juniorski turnir biće pojedinačno prvenstvo Srbije, koje se igra 12/13. marta, ali domaćin turnira još uvek nije određen.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDE, dok su kompletni rezultati dostupni na OVOM linku.

Napiši komentar...