SP U PING PONGU: Jedna pobeda nedovoljna za prolaz dalje

Ovogodišnje izdanje Svetskog prvenstva u ping pongu privuklo je veliku pažnju ljubitelja stonog tenisa u Srbiji, s obzirom da se na tom turniru po prvi put našao igrač koji brani boje Srbije. Subotičanin Stefan Kostadinović nastupao je na ovom turniru, ali nažalost, sa skorom od jedne pobedom i dva poraza nije uspeo da se plasira među 32 najbolja ping pong igrača sveta.

Alexandra Palace (foto: worldchampionshipofpingpong.net)

Predstavnik Srbije na Svetskom prvenstvu u ping pongu, koje se održava u Londonu, završio je takmičenje tako što je eliminisan u grupnoj fazi turnira. Ipak, Kostadinović je ostvario jednu pobedu, što se može smatrati velikim uspehom, s obzirom da je u pitanju prvenstvo sveta u disciplini koja je u Srbiji od nedavno.

Stefan sa predstavnikom Crne Gore i Ilijom Lupulesku (foto: fb. Stefan Kostadinović)

Prvi meč predstavnik Srbije odrigrao je protiv Nemačkog državljanina Evgenija Milčina, u kome je doživeo poraz sa 2:0. Šansa da Kostadinović nastavi takmičenje na glavnoj tabli i dalje je postojala, bez obzira na ovaj poraz. Usledio je meč sa francuskim igračem Kirilom Sibielom, u kome je igrač iz Srbije slavio bez izgubljenog seta.

Nakon toga, usledio je odlučujući meč za Kostadinovića. Pobeda u meču bi mu obezbedila prolaz među 32 najboljih, dok bi porazom završio takmičenje. Ipak, predstavnik Slovačke Adam Brat bio je jak za Stefana i savladao ga sa 2:0.

Tako je Kostadinović završio takmičenje na Svetskom prvenstvu, za koje je rekao da predstavlja veliko iskustvo za njega. Takođe, Subotičanin će se iz Londona vratiti sa 500 dolara više, koliko mu sledi za jednu ostvarenu pobedu na turniru.

Sve informacije o Svetskom prvenstvu u ping pongu možete pronaći na zvaničnom sajtu turnira, klikom na OVAJ link.

Napiši komentar...