ŽREB EKIPNOG SVETSKOG PRVENSTVA: Srbija u drugoj diviziji

Ekipno Svetsko prvenstvo za 2016. godinu održaće se u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru. Prvenstvo će trajati od 28. februara do 6. marta, a obe selekcije Srbije će se takmičiti u drugoj diviziji. Od muške i ženske selekcije naše zemlje može se očekivati dobar rezultat u tom rangu takmičenja.

Svetski ekipni šampionat biće prilika da se obe selekcije Srbije vrate u prvu diviziju, što se može označiti kao glavni cilj, takođe, oni kojima je plasman na Olimpijske igre pod znakom pitanja, biće posebno motivisani nastupom na ovom prvenstvu.

Muška reprezentacija Srbije, prema ITTF rang listi, jedan je od favorita u drugoj diviziji, ali ne i prvi. Kao prvi favorit može se označiti selekcija Brazila, čiji su lideri ekipe Gustavo Tsuboi i Hugo Calderano. Ekipe koje takođe mogu predstavljati tešku prepreku Srbiji, jesu Mađarska i Indija, ali i Španija, sa kojom se naša reprezentacija nalazi u grupi.

Srbija se nalazi u grupi H. Nosilac ove grupe je tim Španije, ali se u grupi, pored Srbije, nalaze i Bugarska, Australija, Letonija i Porto Riko.

Prema spisku koji je objavio ITTF, reprezentaciju Srbije će činiti standardna trojka, Karakašević, Jevtović i Pete, kojoj će se pridružiti i Valentin Nađ Nemedi.

Kada je ženska reprezentacija u pitanju, one su postavljene kao glavne favoritkinje u drugoj diviziji. Jedna od selekcija koja će biti veoma jak protivnik za naše devojke, jeste selekcija Hrvatske. Grupna faza u ovom rangu turnira ne bi trebala da predstavlja veliku prepreku reprezentativkama Srbije, koje se u grupi nalaze sa Engleskom, Kanadom, Belgijom, Turskom i Novim Zelandom.

Reprezentaciji koju već nekoliko godina čine Anamaria Erdelji, Gabriela Feher i Andrea Todorović, pridružiće se i Aneta Maksuti.

Žreb svih divizija na Svetskom prvenstvu možete pronaći OVDE.

Napiši komentar...