ŽREB SP U PING PONGU: Poznati protivnici Kostadinovića

Stefan Kostadinović (foto: Igor Jevremov)

Predstavnik Srbije na Svetskom prvenstvu u ping pongu, Stefan Kostadinović, nalazi se u grupi G sa još sedmoricom takmičara. Srbija po prvi put ima svog predstavnika na prvenstvu sveta u ovoj disciplini, čija popularnost proteklih godina raste velikom brzinom.

Subotički stonoteniser je kao pobednik kvalifikacionog turnira u Beogradu stekao pravo učešća na Svetskom prvenstvu u ping pongu, koje se održava u Londonu od 22. do 24. januara. Ping pong kao disciplina privukla je solidan broj stonotenisera iz Srbije, od kojih se najbolji pokazao Kostadinović.

Mladom Subotičaninu će u grupnoj fazi takmičenja biti potrebno da ostvari dve pobede, da bi se plasirao među 32 najbolja igrača sveta. Na turniru učestvuje ukupno 64 igrača, od kojih će polovina takmičenje završiti u grupnoj fazi.

Ovako izgleda žreb Svetskog prvenstva:

 

Ipak, praznih džepova će se iz Londona vratiti samo oni koji ne budu uspeli da zabeleže ni jednu pobedu, jer za svaki trijmuf igraču pripada 500 dolara. Pobedniku turnira će pripasti čak 20.000 dolara, finalisti duplo manje, dok će poraženi u polufinalu dobiti po 5.000. Oni koji budu eliminisani u četvrtfinalu biće bogatiji za po 3.000 dolara, oni koji takmičenje završe među 16 najboljih, osvojiće 2.000, dok će igrači koji budu eliminisani među 32, dobiti 1.500 dolara. Naravno, na sve ove sume dodaje se i po 500 dolara za svaku ostvarenu pobedu.

Nagradni fond zvuči primamljivo, ali, u veoma jakoj konkurenciji treba se pokazati kao sjajan igrač i zabeležiti što bolji rezultat, što nije ni malo lako.

Turnir se igra u čuvenoj Alexandra Palace dvorani.

Napiši komentar...