Igrači iz Rumunije, Hrvatske i Srbije na 19. ”Kolenici” u Bečeju

Tradicionalno otvoreno prvenstvo Bečeja za veterane održano je po 19. put. Čuvena ”Kolenica” okupila je oko 150 igrača iz Rumunije, Hrvatske i Srbije, od kojih je većina bila veteranskog uzrasta, ali je bilo i mladih stonotenisera koji su se nadmetali u apsolutnoj kategoriji.

Kadar sa Kolenice XIX (foto: STK Bečej)

Najveći veteranski turnir u Srbiji održan je u nedelju 14. februara u Bečeju. Brojka od oko 150 takmičara, pretežno veterana, bila je očekivana, s obzirom da je ”Kolenica” postala prepoznatljiv turnir na koji se veterani iz zemlje i regiona svaki put pojave.

Nešto što, pored kvalitetnog stonog tenisa, igrače natera da i sledeći put dođu na ovaj turnir jeste organizovano druženje posle turnira, koje takođe izdvaja Bečej kao domaćina od ostalih organizatora.

Ipak, u prvom planu je stoni tenis. Sin proslavljenog hrvatskog stonotenisera Dragutina Šurbeka, Dado Šurbek, učestvovao je na ovom turniru, i u apsolutnoj kategoriji osvojio titulu. Kristijan Červik iz Ade bio je njegov rival u finalu, ali nedovoljno dobar. Treće mesto podelili su Zvonimir Britka i Miodrag Čović.

Kada su u pitanju ”najmlađi” veterani, oni od 35 do 50 godina starosti, titulu najboljeg uspeo je da osvoji Nenad Đukić, koji je u borbi za prvo mesto bio bolji od Dragana Klajića. Poraženi polufinalisti morali su da se zadovolje bronzom, a u pitanju su Dejan Petrović i Zoran Kirćanski.

Među veteranima od 50 do 60 godina, kao i na prethodnih par izdanja Kolenice, i ovog puta najbolji je bio Zvonimir Britka. Dobar odgovor na defanzivu Britke nije imao Branko Cvetković, koji je porazom u tom meču zauzeo drugo mesto, dok su se medaljom za treće mesto okitili Ljubiša Milošević i Milan Stanić.

Branko Cvetković, koji među veteranima od 50 do 60 godina nije uspeo da bude prvi, to je uspeo u starijoj kategoriji, odnosno, među igračima sa preko 60 godina starosti. On je u finalu bio bolji od Zdenka Mađera, dok su Ljubomir Slijepčević i Bela Stojan bili trećeplasirani.

Turniru je prisustvovala i Borislava Perić Ranković, najbolja svetska stonoteniserka sa invaliditetom, koja je otvorila turnir.

Prenosimo prilog TV Bečej o 19. ”Kolenici”.

Napiši komentar...