ITTF CZECH OPEN: Juniorke Srbije osvojile dve medalje (FOTO)

Prvi internacionalni turnir u 2016. koji je okupio veliki broj mladih srpskih reprezentativaca bio je ITTF Czech Junior & Cadet Open, koji se u periodu od 10. do 14. februara održao u češkom gradu Hodoninu. I pored velikog broja takmičara iz Srbije, samo su juniorke uspele da se okite nekim od odličja.

Juniori, juniorke, kadeti i kadetkinje… Reprezentativci Srbije u svim navedenim kategorijama borili su se za što bolji plasman na otvorenom prvenstvu Češke, ali, uspešne su bile samo juniorke, koje su osvojile dva odličja. Petnaestoro igrača na ovom turniru nosilo je dres sa obeležjem Srbije.

Srebro za dubl iz Srbije (foto: Facebook)

Turnir koji je okupio neke od najboljih mladih igrača Evrope, kao i pojedine igrače iz Azije koji su predstavljali ozbiljnu pretnju igračima sa starog kontinenta, prvi je veliki turnir u Evropi za igrače mlađih konkurencija. Neki od predstavnika Srbije znali su da imaju dobre šanse za osvajanje odličja, dok su pojedini na ovaj turnir doputovali radi sticanja preko potrebnog međunarodnog iskustva.

Medalje su, ipak, uspele da osvoje samo juniorke. Dragana Vignjević i Tijana Jokić osvojile su prvu medalju za Srbiju na ovom turniru, i to srebrnu, u dubl konkurenciji. U fazi takmičenja gde se nalazilo 64 najbolja dubla, Vignjević i Jokić slavile su sa 3:0 protiv para iz Belorusije.

Još jednu rutinsku pobedu srpski par ostvario je u narednoj fazi, a protivnice su bile Kata Fule i Fani Gondor iz Mađarske. Druge nositeljke u dublu, Francuskinje Leili Mostafavi i Audrey Zarif predstavljale su prepreku igračicama Srbije u osmini finala. Ipak, dubl iz Srbije priredio je iznenađenje i savladao par iz Francuske, samim tim ostvario plasman u četvrtfinale.

Četvrtfinale, odnosno, meč za medalju, igračicama iz Srbije doneo je duel sa Andreom Klapom i Mihaelom Plaeasu. Nakon neizvesnog meča u pet setova Dragana Vignjević i Tijana Jokić ostvarile su plasman u polufinale, samim tim obezbedile i medalju. Sjajnom igrom i u polufinalu pokazale su svima da se nisu zadovoljile bronzanom medaljom, i da je finale bio njihov cilj. U meču za ulaz u finale nadigrale su par iz Hrvatske, koji su činile Ema Marn i Andrea Pavlović, takođe sa 3:2.

Ipak, za zlatnu medalju nisu imale snage. U finalu su doživele ubedljiv poraz od Oceane Guisnel i Marie Migot sa 3:0 i tako osvojile srebrnu medalju, što predstavlja veliki uspeh za ovaj dubl iz Srbije.

Još jednu medalju za Srbiju takođe su osvojile juniorke, ali sada u ekipnom delu turnira. Grupnu fazu takmičenja prebrodile su maksimalnim učinkom, savladavši tim koji su činile igračice Danske i Finske sa 3:0, kao i Mađarsku, istim rezultatom. Već u četvrtfinalu odmerile su snage sa domaćom selekcijom, koju su uspele da pobede sa 3:2 i tako ostvare plasman među 4 najbolje selekcije.

Meč polufinala odigrale su protiv favorizovane Francuske, koja je našu reprezentaciju savladala sa 3:1. Francuskinje su, na kraju, osvojile titulu, a igračicama naše zemlje pripala je bronza.

Kada su u pitanju ostali igrači iz Srbije, neki su bili blizu medalje, neki daleko, ali su učešćem na ovom turniru stekli itekako značajno iskustvo, s obzirom da pojedini reprezentativci nemaju previše prilika za međunarodnim mečevima.

Napiši komentar...