LEGENDA STONOG TENISA: Povukao se Jan-Ove Waldner

Legendarni švedski stonoteniser Jan-Ove Waldner stavio je tačku na svoju dugogodišnju karijeru. Jedan od najvećih stonotenisera ikada svoj poslednji meč u profesionalnoj karijeri odigrao je u švedskoj ligi. 

foto: ITTF

Igrač koji je u svojim najboljim godinama karijere predstavljao strah i trepet bilo kom Kinezu, danas se zvanično povukao. Karijeru je završio u svojoj 50. godini, a poslednji meč odigrao je u svojoj domovini, protiv Andreasa Tornkvista.

Ono što je jedino veće od svih titula i medalja koje je Waldner u svojoj dugogodišnjoj karijeri osvojio, jeste doprinos koji je dao stonom tenisu. Elegantnim stilom igre koji je posedovao Waldner može se pohvaliti retko koji stonoteniser u istoriji, ali i danas.

Kao predvodnik nacionalnog tima Švedske, 1989. i 2000. godine bio je ekipni prvak sveta. Šveđani su na ova dva turnira uspeli da eliminišu najveću svetsku silu, Kinu, koja je decenijama unazad apsolutni vladar stonog tenisa ovog sveta.

Takođe, još jednu od najvažnijih titula Jan-Ove Waldner osvojio je 1992. godine na Olimpijskim igrama, kada je osvojio zlato i postao Olimpijski šampion. Pet godina kasnije, na pojedinačnom prvenstvu sveta, postao je pojedinačni svetski šampion.

Ogroman broj evropskih i svetskih medalja, kao i medalja sa nacionalnih prvenstava Waldner je osvajao u velikom stilu. Poslednja značajna titula koja je otišla u ruke jednog od najvećih stonotenisera sveta je titula prvaka Švedske u singlu, koju je osvojio 2010.

Na snimku možete pogledati poslednji profesionalni meč Jan-Ove Waldnera.

Jan-Ove WaldnerJan-Ove Waldner vs Andreas Törnkvist Highlights Swedish League 2016 (Waldner last match of his carrer)

Posted by BestTT on Thursday, 11 February 2016

Napiši komentar...