ŠOK ZA NEMCE: Dimitrij Ovčarov ne ide na Svetsko prvenstvo!

Najbolji stonoteniser Evrope propustiće Svetsko ekipno prvenstvo, koje 28. februara počinje u Maleziji. On je na svom Fejsbuk profilu objavio da zbog povrede leđa neće putovati u Kuala Lumpur, a kao veoma bitnu stavku naglasio je da ne želi da rizikuje, jer ga očekuju Olimpijske igre.

Reprezentacija Nemačke ostala je bez svog najboljeg igrača, kada je u pitanju prvenstvo Sveta. Vicešampionsku titulu Nemci će ovog puta morati da brane u znatno slabijem sastavu, pa se njihov dobar plasman dovodi u pitanje.

Evropski broj jedan je naglasio da je povreda leđa glavni uzrok njegovog odustajanja od predstojećeg prvenstva Sveta, ali je takođe naveo da ne želi ništa da rizikuje kada je njegovo učešće na Olimpijadi u pitanju.

Sam turnir će pokazati koliko će izostanak Dime uticati na krajnji plasman Nemačke, koju u odsustvu Ovčarova predvodi najiskusniji član, Timo Boll.

Dimitrij Ovčarov je povodom ove odluke dao izjavu za zvanični sajt Nemačke stonoteniske federacije, koju prenosimo:

Ovo je jedan od najtežih momenata u mojoj sportskoj karijeri. Nakon tri vezane srebrne medalje na Svetskim ekipnim šampionatima, ovo je prvi put da moram odustati od učešća. Uostalom, ovo je prvi put da se povlačim sa Svetskog prvenstva još od mog debija 2007. godine. Ovo je veoma tužno za mene i moj tim, ali ne želim ništa da rizikujem povodom mog učešća na Olimpijskim igrama.

 

Unglaublich harte und schwere Entscheidung für mich: Aufgrund von Rückenproblemen muss ich meinen Start bei den…

Posted by Dimitrij Ovtcharov on Friday, 19 February 2016

 

Napiši komentar...