STAK i Senta pobednici ekipnog juniorskog prvenstva Srbije

Domaćin ekipnog prvenstva Srbije za juniore za tekuću sezonu bila je Senta, gde se za titulu državnog prvaka borilo 10 muških, odnosno, 5 ženskih ekipa. Favorizovani stonoteniseri STAK-a uspeli su da odbrane titulu, dok su igračice domaćeg tima, ovog puta bile najbolje.

Prvo u nizu ekipnih državnih prvenstava bilo je juniorsko, koje je u subotu 27. februara održano u Senti. Za titulu prvaka Srbije borilo se ukupno 15 timova, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najbolji juniori Srbije (foto: fb. Branko Brstina)

Među muškarcima, branioci titule, stonoteniseri beogradskog STAK-a, uspeli su da sačuvaju naslov najboljih u državi. Oni su na maestralan način, bez izgubljene partije na turniru, ponovo osvojili titulu. U grupnoj fazi nadigrali su Novi Sad, Čoku i IMT, da bi u razigravanju od 1. do 3. mesta bili bolji od Spartaka i Čelareva.

Novi vicešampioni su stonoteniseri iz Čelareva, koji su u meču za drugo mesto bili bolji od Subotičana sa 3:1.

Po sistemu takmičenja, drugoplasirane ekipe kvalifikacionih grupa odigrale su mečeve za plasman od 4. do 6. mesta, tako da konačan plasman kod juniora izgleda ovako:

1. STAK
2. Čelarevo
3. Spartak
4. Temerin
5. Galadska
6. Novi Sad

U ženskoj konkurenciji nadmetalo se svega 5 ekipa, što znači da nije bilo kvalifikacionih grupa, već se igralo po sistemu ”svako sa svakim”. Titulu su uspele da osvoje domaće takmičarke, do koje su došle maksimalnim učinkom 4/4. Poziciju broj 2 zauzele su stonoteniserke Rapida, koje su jedini poraz doživele upravo od novih šampionki.

Igračice Crvene Zvezde osvojile su bronzanu medalju, učinkom od 2 pobede i 2 poraza. Savladale su Bačku Topolu i Novi Sad, dok su dva poraza pretrpele od Sente i Rapida. Bez medalje su ostale igračice Bačke Topole, koje su sa samo jednom pobedom nad Novim Sadom zauzele 4. mesto, dok su Novosađanke završile turnir sa sva četiri poraza, na petom mestu.

Napiši komentar...