DOMINACIJA SE NASTAVLJA: Ma Long osvojio Qatar Open

Poraz u finalu nedavno završenog Kuwait Opena nije previše uticao na formu najboljeg stonotenisera sveta, Ma Longa, koji je već nakon manje od sedam dana uspeo da popravi utisak koji je ostavio u Kuvajtu. U finalu Qatar Opena savladao je Fan Zhendonga i tako osvojio još jednu veliku titulu.

foto: ITTF

Ma Long još jednom je pokazao svima da je apsolutno najbolji stonoteniser sveta. I ako je u Kuvajtu poklekao pred svojim saigračem, Zhang Jikeom, sada je uspeo da se nađe na najvišem pobedničkom postolju, što je u poslednjih godinu dana uglavnom slučaj.

Takođe, na turniru je nastupao i naš Aleksandar Karakašević, ali je u poslednjoj rundi kvalifikacija za glavnu tablu poražen od strane Gerella iz Švedske, koji je u narednom meču upravo sa Ma Longom odmerio snage. Šveđanin je protiv svetskog prvaka uspeo da osvoji samo jedan set, ali ne više od toga. Sledeći rival najboljeg igrača sveta bio je Tang Peng, koji nije predstavljao veliku prepreku za Ma Longa. Savladan je istim rezultatom kao i Gerell, 4:1.

Četvrtfinale turnira Ma Longu je donelo duel sa još jednim igračem iz Hong Konga. Ovog puta sa druge strane stola našao se Chun Ting Wong, koji nije imao snage da se suprotstavi najboljem igraču iz Kine. Pobedom od 4:0 Ma Long je overio ulazak u polufinale turnira. Mnogi su u polufinalu očekivali reprizu finala iz Kuvajta, ali se to ovog puta nije desilo, jer je u četvrtfinalu, maestralnom igrom, Dimitrij Ovčarov savladao Zhang Jikea, tako da je aktuelni prvak sveta za prolaz u finale morao da igra protiv Ovčarova.

Ma Long je izgubio prvi set, ali je nakon toga preuzeo inicijativu i uspeo da slavi u ovom meču, savladavši evropskog prvaka sa 4:1. Kada je u pitanju finale, Fan Zhendong bio je protivnik Ma Longa. Ovog puta Ma Long nije dozvolio sebi da zastane na poslednjoj prepreci, što je bio slučaj u Kuvajtu, već je sada u Dohi svog reprezentativnog kolegu nadigrao, i to ubedljivo, sa 4:1, i tako sebi upisao još jednu veoma značajnu titulu.

Sa druge strane žreba, jedan od najzanimljivijih mečeva bio je duel polufinala u kome je Xu Xin poražen od strane vicešampiona turnira.

Finale: Ma Long – Fan Zhendong

Napiši komentar...