ITTF ITALIAN OPEN 2016: Zlato i bronza za juniorke Srbije

Ukupno deset mladih takmičara iz Srbije otputovalo je na ITTF Italian Junior & Cadet Open, koji se održava u italijanskom gradu Lignanu od 9. do 13. marta. Čak devet od deset mladih reprezentativaca Srbije su devojke, dok je jedini muški predstavnik Dimitrije Levajac. Do medalje, nakon dva dana takmičenja, stigle su Dragana Vignjević, Tijana Jokić i Izabela Lupulesku.

Juniorke zajedno sa trenerom Lupulesku Nikolajem (foto: FB)

Turnir u Italiji, koji okuplja neke od najboljih mladih igrača Evrope, dobro je počeo za igračice naše zemlje. Nakon drugog dana takmičenja, Srbija je osvojila dve medalje. Jednu zlatnu, koje su zajedno osvojile Dragana Vignjević i Tijana Jokić u dublu, kao i jednu bronzanu, koju je Izabela Lupulesku osvojila u paru sa Italijankom Veronicom Mosconi.

Prva dva dana takmičenja bila su rezervisana za juniorske kategorije, gde se igrao singl i dubl. Kada je pojedinačni deo takmičenja u pitanju, na korak od medalje bile su Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan, ali su u četvrtfinalu bile poražene od Miyuu Kihare, odnosno, Caroline Hajok. Kada je reč o našem jedinom muškom predstavniku, Dimitriju Levajcu, on je takmičenje u toj konkurenciji završio među 32 najbolja juniora. Bolji od njega bio je Cedric Meissner.

Levajac je nastupao i u dubl konkurenciji, ali ni tu nije uspeo da stigne do odličja. U paru sa Artemom Tikhonovim doživeo je poraz u osmini finala turnira od Csaba Andrasa i Patrika Juhasza.

Konkurencija gde su takmičarke iz Srbije zabeležile ubedljivo najbolji rezultat je konkurencija parova kod juniorki. Tandem Vignjević-Jokić uspeo je da osvoji zlatnu medalju, dok je Izabela Lupulesku, zajedno sa partnerkom iz Italije, bila treća.

Do četvrtfinala turnira predstavnice Srbije koje su osvojile medalje nisu izgubile ni jedan jedini set. Ipak, u mečevima četvrtfinala morale su dosta da se pomuče kako bi prošle u polufinale i na taj način osigurale medalju. Među osam najboljih dublova Dragana Vignjević i Tijana Jokić sastale su se sa Claudiom Caymel i Xuan Zhang iz Španije, i u tom meču slavile sa 3:2. U istoj fazi takmičenja, Lupulesku je sa svojom saigračicom savladala Emu Marn i Andreu Pavlović iz Hrvatske, rezultatom 3:1.

Sjajnom igrom u polufinalu, par Vignjević-Jokić bio je bolji od nemačkog tandema Hajok/Rose i tako obezbedio finale. U ovom meču, igračice Srbije slavile su sa 3:1, dok su Izabela Lupulesku i Veronica Mosconi u borbi za finale poklekle. Bolje od njih, nakon dramatičnog meča, bile su Tin-Tin Ho i Emily Bolton iz Engleske.

Kada je reč o meču za titulu, viđena je još jedna dramatična borba naših predstavnica. Rezultatom 3:2 (8:11, 11:4, 11:7, 9:11, 11:6) Dragana Vignjević i Tijana Jokić uspele su da pobede najbolji engleski par i tako osvoje veoma značajnu titulu na ovom ITTF turniru.

Od juniorki Srbije nastupala je i Edina Benke, ali je takmičenje pojedinačnog dela završila u grupnoj fazi, dok je u dublu poražena rundi od 64. Nastupala je zajedno sa Ivonom Petrić iz Crne Gore.

Danas (11. marta) počinju takmičenja u timskoj konkurenciji, dok je 12. i 13. mart rezervisan za singl i dubl konkurenciju kadeta.

Napiši komentar...