JIKE PREJAK ZA SALETA: Dobra igra Karakaševića u Kuvajtu

Aleksandar Karakašević završio je svoje učešće na Kuwait Openu. Konkurencija od koje, praktično, jača u ovom momentu ne postoji, samo je bila podstrek za našeg reprezentativca da odigra odličan turnir. Nakon više pobeda eliminisan je od strane aktuelnog Olimpijskog šampiona, gde je prikazao sjajnu igru. Učestvovala je i Anamaria Erdelji, ali nije ostvarila zapažen rezultat.

Nije uspeo protiv Olimpijskog šampiona (foto: ITTF)

Jedan od najvećih svetskih turnira koji je u kalendaru pre Olimpijskih igrara okupio je najbolje igrače sveta. Kompletna reprezentacija Kine, kao i ostali igrači iz svetskog vrha koji ne dolaze iz najmnogoljudnije zemlje bore se za što bolji plasman.

Karakašević je turnir počeo na sjajan način, jer je domaćeg igrača Marzooqa Alrashidija savladao sa 4:1. Prvi krug kvalifikacija, ipak, bio je i suviše laka prepreka za najboljeg igrača Srbije. Njegov naredni rival predstavljao je nešto ozbiljniju pretnju, ali je Sale i to uspeo da prebrodi. Siu Hang Lama iz Hong Konga pobedio je istim rezultatom, sa 4:1.

Ova pobeda donela mu je plasman u glavni žreb, među 32 najbolja igrača. Tu je već u prvom kolu naleteo na Olimpijskog šampiona iz Londona 2012, Zhang Jikea. Aleksandar Karakašević je, i pored poraza od 4:2, u ovom meču prikazao odličnu igru. Malo mu je nedostajalo da meč dovede u sedmi set, jer je sa 11:9 poražen u šestom. Rezultat po setovima bio je 11:7, 4:11, 11:8, 10:12, 11:7, 11:9 u korist Kineza.

Kada je dubl konkurencija u pitanju, srpski broj jedan igrao je zajedno sa Bojanom Tokićem iz Slovenije. U toj konkurenciji žreb nije bio na njihovoj strani, jer su u svom prvom meču morali na megdan Ma Longu i Fan Zhendongu. Neprikosnoven kineski dubl bio je na svom nivou u ovom meču i slavio sa 3:0.

Takođe, Srbiju je predstavljala i Anamaria Erdelji, ali se ona nije proslavila u Kuvajtu. Već u prvom kolu kvalifikacija završila je svoje učešće porazom od Yi Hua Huang iz Kineskog Tajpeha, rezultatom 4:1.

Nešto što je bilo očigledno u igri Aleksandra Karakaševića je njegova trenutna forma, za koju se, nakon ovog turnira, može reći da je na visokom nivou. Da li će tu formu uspeti da održi do kvalifikacija za Olimpijadu, pokazaće vreme, a on će se do tada potruditi da obezbedi poziciju koja bi ga direktno odvela u Rio, bez kvalifikacija.

U sadržaju ispod možete pogledati neke od snimaka iz Kuvajta.

Aleksandar Karakašević/Bojan Tokić – Ma Long/Fan Zhendong

Aleksandar Karakašević – Zhang Jike

Napiši komentar...