Šest medalja za igračice iz Srbije na turniru u Slovačkoj (FOTO)

Malacky Open, koji se u Slovačkoj održava više godina unazad, okuplja veliki broj mladih igrača iz više evropskih zemalja. Takmičarke iz Srbije nastupale su i ove godine na turniru, pod vodstvom Miroslava Čolakovića, trenera STK Dobanovci. Ostvaren je veliki uspeh. Mlade igračice iz Srbije osvojile su ukupno šest medalja.

foto: fb. STK Dobanovci

Ekspedicija Srbije uspela je da zabeleži veliki uspeh na međunarodnom turniru u Slovačkoj, koji nije u kalendaru ITTF-a i ne boduje se, ali je svakako turnir koji privlači pažnju mnogim evropskim zemljama koje na njemu učestvuju.

I prošle godine, igrači Srbije koji nisu u reprezentaciji, pod vodstvom trenera Čolakovića, uspeli su da zabeleže sjajan uspeh. To se ponovilo i ove godine, a takmičarke iz naše zemlje osvojile su ukupno 6 odličja.

Jovana Antić, članica STK Dobanovci, osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnoj i dubl konkurenciji na maestralan način. Njena dubl partnerka, sa kojom je došla do titule, bila je Katarina Gvozdenović, koja nastupa za STK Domboš. Srebrnu medalju u konkurenciji parova uspele su da osvoje Irena Dujmović iz STK Dobanovci, i Lila Kovač Katona, igračica Bačke Topole.

Ekipna konkurencija bila je jednako uspešna za takmičarke iz Srbije, jer su i tu uspele da osvoje nekoliko medalja, među kojima je, kao i u pojedinačnom delu, bilo i zlatne. Upravo tu zlatnu medalju uspele su da osvoje Jovana Antić i Katarina Gvozdenović, koje su šest mečeva dobile maksimalnim rezultatom. Još jedno odličje, ovaj put bronzano, pripalo je Ireni Dujmović i Lili Kovač Katoni.

Napiši komentar...